Α.Τσίπρας για Συμφωνία Πρεσπών: “Δεν θα κάνουμε πίσω”

Α.Τσίπρας για Συμφωνία Πρεσπών: “Δεν θα κάνουμε πίσω”

495
SHARE

“Δεν θα κάνουμε πίσω” στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέςξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας επίσης πως “οι ακραίες φωνές που την πολεμούν είναι αυτοί που θέλουν τα Βαλκάνια του μίσους”.

Αντίστοιχη ήταν η δήλωσή του και για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, καθώς υποστήριξε ότι  έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα και διαμήνυσε πως “δεν θα κάνουμε πίσω, θα προχωρήσουμε, θα συνεχίσουμε τον διάλογο, ώστε να υπάρξει κατανόηση για να λυθεί το ζήτημα”.

Στην ομιλία του ο κ.Τσίπρας παρουσίασε το αφήγημα των πρώτων 100 ημερών μετά από την ολοκλήρωση των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, χαρακτηρίζοντάς τις ως τις “100 πρώτες πραγματικά δικές μας μέρες” και τονίζοντας πως “έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής” και “τώρα είναι η ώρα να επιταχύνουμε την υλοποίηση του δικού μας προγράμματος”.

Παράλληλα χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως «alter ego» του Πολ Τόμσεν και τον κατηγόρησε ότι διαθέτει «μνημονιακό» πρόγραμμα. «Ψηφίζεις Ν.Δ. και έρχεται “πακέτο” το ΔΝΤ», υποστήριξε.

Το 2019 – πρόσθεσε ο πωθυπουργός – θα είναι εκλογική χρονιά, με πολλαπλά μέτωπα, ο ίδιος δήλωσε βέβαιος για “νίκη με σημαντική ανατροπή” και τόνισε πως “η Αριστερά ήρθε στον τόπο σε θέσεις διακυβέρνησης για να μείνει”.

LEAVE A REPLY