Α. Τσίπρας: Ιστορική η 83η ΔΕΘ- Τι είπε για την ανάπλαση του...

Α. Τσίπρας: Ιστορική η 83η ΔΕΘ- Τι είπε για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου

605
SHARE

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 83η ΔΕΘ η οποία άνοιξε το πρωί του Σαββάτου τις πύλες της.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση ιστορική καθώς, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν από το «βήμα» της Έκθεσης τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, στο πλαίσιο βεβαίως που έχει συμφωνηθεί.

Απευθυνόμενος στη διοίκηση της Έκθεσης o κ Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή διότι η ΔΕΘ ανοίγει ξανά τα φτερά της, ενώ συμφώνησε με το σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας, θέτοντας το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων το 2026, οπότε θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία λέγοντας πως όραμά του για τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης. Υποστήριξε δε πώς η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση και να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια ιστορική στιγμή, διότι είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που μπορούμε πια να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας, όπως εμείς επιθυμούμε, στο πλαίσιο, βέβαια, το δημοσιονομικό που έχουμε αποφασίσει.
Είναι η πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, που ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι, νομίζω, μια σημαντική στιγμή.
Αλλά είναι μια σημαντική στιγμή και για τη ΔΕΘ και για τη Θεσσαλονίκη, που ανοίγει τα φτερά της και πλέον μπορεί να γίνει η οικονομική, εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς αυτόν τον στόχο».

LEAVE A REPLY