Friday , 19 April 2024

Βελτίωση της καθημερινότητας, του φωτισμού και της οδοποιίας και οδική ασφάλεια στις προτεραιότητες του Ανέστη Πολυχρονίδη για το Πετρωτό

Με σύνθημα «Η νέα Δημαρχία στο πλευρό σας» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης συνεχίζει την «Πορεία προς τη Νίκη» ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου. Τέταρτος «σταθμός» σε αυτή την πορεία ήταν, το βράδυ της Δευτέρας (13/5), το Πετρωτό όπου ο κ. Πολυχρονίδης έδωσε απαντήσεις στα προβλήματα που του είχαν θέσει οι δημότες στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» – δεσμεύτηκε για τα έργα που μπορεί να υλοποιήσει άμεσα ως δήμαρχος στο Πετρωτό και διαβεβαίωσε πως θα ασκήσει πιέσεις τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και στην Περιφέρεια για θέματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως η συντήρηση και φροντίδα του οδικού δικτύου και ειδικότερα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης -Κιλκίς. Επίσης, υπογράμμισε πως θα πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ασφαλτόστρωση του χαλικόδρομου που περνά μέσα από το βουνό και ενώνει το Μεσαίο με το Ωραιόκαστρο. «Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στο Πετρωτό, το Μεσαίο και τη Ν. Φιλαδέλφεια καθώς θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο πρόσβασης στο Ωραιόκαστρο. Θα αλλάξει προς το καλύτερο τα δεδομένα για όλη την περιοχή. Γι’ αυτό είναι στις προτεραιότητές μας και θα πιέσουμε για να γίνει», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ανέστης Πολυχρονίδης.

Στις άμεσες προτεραιότητες τού κ. Πολυχρονίδη είναι, επίσης, η επίλυση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας στο Πετρωτό σε επικίνδυνα σημεία όπου ο ίδιος πραγματοποίησε αυτοψία μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων οι οποίοι έθεσαν το θέμα των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν τα διερχόμενα οχήματα. Μάλιστα κάλεσε τους κατοίκους να υπογράψουν σχετικό έγγραφο που ο ίδιος θα καταθέσει στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιούνται έλεγχοι ταχύτητας στο χωριό και να τοποθετηθούν η αναγκαία φωτεινή σήμανση, καθώς και κάμερες για τον περιορισμό των ταχυτήτων των οχημάτων.

Ακόμη, ο κ. Πολυχρονίδης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει άμεσα σε σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας στο Πετρωτό και σε όλες τις περιοχές του δήμου με στόχο τον καλύτερο φωτισμό και τη μείωση του ενεργειακού κόστους η οποία, όπως είπε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για τη μείωση των δημοτικών τελών που θα καθοριστεί όταν ο ίδιος θα έχει στα χέρια του, μετά την 1η Σεπτεμβρίου, την πλήρη αποτύπωση των οικονομικών δεδομένων του δήμου.

Επίσης ο κ. Πολυχρονίδης υπογράμμισε ότι θα δώσει έμφαση στον καθαρισμό των ρεμάτων και στη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, ενώ δεσμεύτηκε για επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας η οποία θα είναι επιφορτισμένη, μεταξύ άλλων, και με τον εντοπισμό όλων όσοι μετατρέπουν περιοχές του δήμου σε χωματερές με την ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών και σκουπιδιών. Αναφερόμενος δε στην καθαριότητα προανήγγειλε ενίσχυση της ανακύκλωσης, υιοθέτηση της κομποστοποίησης, αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς και επαναφορά του παλαιού καθεστώτος με την τοποθέτηση ατομικών κάδων απορριμμάτων όχι μόνο στο Πετρωτό, αλλά και στους υπόλοιπους περιφερειακούς οικισμούς, καθώς και στο κέντρο του δήμου.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης διαβεβαίωσε ακόμη τους κατοίκους του Πετρωτού πως στα άμεσα σχέδιά του είναι η λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας τα δρομολόγια της οποίας θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, ενώ επανέλαβε την απόφασή του για μόνιμη στήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων από τον προϋπολογισμό του δήμου. Υπογράμμισε ακόμη πως στα σχέδιά του είναι η καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητας και η ανάδειξη όλων των οικισμών και των τοπικών προϊόντων τους, ενώ ξεκαθάρισε πως θα δώσει μάχη ώστε να μη λειτουργήσουν νέα λατομεία στην περιοχή. «Ως εδώ και μη παρέκει», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Τώρα». Επίσης περιέγραψε το σχέδιό του όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα που απασχολεί και τους κατοίκους του Πετρωτού.

Στη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης ο κ. Πολυχρονίδης παρουσίασε τον υποψήφιο –και έναν από τους νεώτερους της δημοτικής παράταξης- δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κατσαρώνα ο οποίος προέρχεται από το Πετρωτό, τη Μαρία Συμεωνίδου η οποία κατάγεται από το Πετρωτό και τη Ν. Φιλαδέλφεια και τον Σάββα Γραμματόπουλο από το Μονόλοφο. Και οι τρεις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη λίστα του συνδυασμού «Συνεργασία Τώρα» για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας μαζί με τους: Δούμπαλα Κυριάκο, Μενεξέ Αλεξανδρίδου Μαρία, Πουμπουρίδη Λάζαρο, Τσαλίδη Γιώργο, Χρυσοχόου Ιωάννη. Να σημειωθεί ότι στην εκλογική περιφέρεια Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου εκτός από τη Ν. Φιλαδέλφεια ανήκουν το Μεσαίο, το Πετρωτό, o Μονόλοφος, η Νεοχωρούδα και ο Πεντάλοφος.

Αύριο, Τετάρτη, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Η «Πορεία προς τη Νίκη» για τον Ανέστη Πολυχρονίδη συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τον Μονόλοφο (σήμερα Τρίτη 14/5 στις 8 μμ στο Πνευματικό Κέντρο), τον Πεντάλοφο (το Σάββατο 18/5 στις 9.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου), τη Νεοχωρούδα (την Τρίτη 21/5 στις 8 μμ στην πλατεία ή στο πνευματικό κέντρο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) και τον Δρυμό (την Τετάρτη 22/5 στις 8 μμ στην Κοινότητα ή στο ΚΑΠΗ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), ενώ αύριο Τετάρτη (15/5), στις 8 μμ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο κτίριο «Παύλος Μελάς», στο Παλαιόκαστρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *