Thursday , 25 April 2024

Βουλή: «Μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Ψηφίστηκε η τροπολογία -Απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με τη θετική ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τον έλεγχο των προϋποθέσεων κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας. ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και Μέρα 25 την καταψήφισαν.
Πρόκειται για το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ’ κοινοβουλευτικής περιόδου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα κλείσει.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της συζήτησης, εστίασε στην επίμαχη τροπολογία για τον έλεγχο από τον Άρειο Πάγο της νομιμότητας των συνδυασμών και των κομμάτων, προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές καταδικασμένοι έστω και πρωτόδικα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπήρχαν εκτενείς αναφορές από όλους τους βουλευτές. Επεσήμανε ακόμη πως το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *