Βροντερό “ΟΧΙ” στην παραχώρηση του ονόματος “Μακεδονία” από 23 πόλεις-Δημοψήφισμα εδώ και...

Βροντερό “ΟΧΙ” στην παραχώρηση του ονόματος “Μακεδονία” από 23 πόλεις-Δημοψήφισμα εδώ και τώρα ζητά η ΚΕΔΕ

864
SHARE

Την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), Γιώργος Πατούλης, από το βήμα της κεντρικής συγκέντρωσης για τη Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε για εύλογους συμβολικούς λόγους στην Πέλλα, με πρωτοβουλία της “Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας”.

«Από την Έδεσσα και από τα ιερά χώματα της Πέλλας και από 24 πόλεις από όλη την Ελλάδα – τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ –  υπάρχει ένα μήνυμα: Η Μακεδονία είναι ελληνική και θα παραμείνει ελληνική, να το καταλάβει ο κ. Κοτζιάς» και πρόσθεσε: «Θέλω να συγχαρώ και όλους τους δημάρχους της Μακεδονίας που σήμερα βρίσκονται εδώ, σε όλες τις πόλεις. Από την Έδεσσα θέλω να φέρω ένα μήνυμα: ότι ενωμένοι θα νικήσουμε και θα καταλάβουν εκείνοι που νομίζουν ότι θα δεχτούμε αλυτρωτισμούς και ονόματα σε εκείνους που δεν ανήκουν, να οπισθοχωρήσουν εδώ και τώρα. Δημοψήφισμα εδώ και τώρα».

Από την συγκέντρωση της Πέλλας, επίσης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «παραχαράσσει την αλήθεια. Προκειμένου να στηρίξει τη μη αποδεκτή από τον λαό θέση της για σύνθετη ονομασία, παραχαράσσει την ιστορική αλήθεια και δεδομένα που προκύπτουν από έγγραφα. Παρά τη χυδαία και προσβλητική προσπάθεια του κ. Καρανίκα, του κ. Κοτζιά, του κ. Κουρουμπλή, του κ. Τσιρώνη να παραχαράξουν την αλήθεια ισχυριζόμενοι ότι δήθεν η ελληνική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών του 1977 αναγνώρισε ως μακεδονική γλώσσα τη γλώσσα των Σκοπίων, αυτό είναι ψέμα και εθνικά επιζήμιο».

Οι Έλληνες είναι φιλειρηνικοί, αλλά όχι μαλθακοί, είναι με την Ειρήνη και το Δίκαιο, αλλά όταν έρθει η ώρα θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να ξέρετε ότι αυτό θα πονέσει, τόνισε ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, καλώντας την κυβέρνηση και τους κατοίκους των Σκοπίων να πετάξουν από το Σύνταγμα και τους χάρτες τους τις αλυτρωτικές τους θέσεις.

Βροντερό «ΟΧΙ»  στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» απηύθυναν προς την Κυβέρνηση και το γειτονικό κρατίδιο  πάνω από 20 πόλεις και περιοχές, 13 στη Μακεδονία και οι υπόλοιπες  σε ολόκληρη την επικράτεια, από την Κέρκυρα μέχρι τα Χανιά: Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Πέλλα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαίδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα, Λάρισα, Βόλος, Θήβα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ρόδος, Χαλκίδα, Χανιά.

Διαφοροποιώντας την στάση της από την επίσημη κυβερνητική γραμμή, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, με ανάρτησή της στο twitter ανέφερε ότι «για ακόμη μια φορά οι Έλληνες ασκούμε το δικαίωμα και την υποχρέωσή μας να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια για την Μακεδονία μας. Το κάνουμε ελεύθερα και δημοκρατικά, χωρίς κανένα φόβο, χωρίς καμία κομματική γραμμή και χωρίς κανένα συμφέρον, πέρα από το εθνικό: Μακεδονία είναι μόνο η Ελλάδα».

LEAVE A REPLY