Βόμβα εξερράγη στα γραφεία του ΣΚΑΙ

Βόμβα εξερράγη στα γραφεία του ΣΚΑΙ

439
SHARE

Βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα στο κτίριο του Σκάι στην Αθήνα. Οι δύο  δράστες οι οποίοι την τοποθέτησαν έφυγαν με μηχανή, ενώ έχουν καταγραφεί από κάμερες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχαν παρακολουθήσει την περιοχή επί ημέρες και τοποθέτησαν τον μηχανισμό με τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον ΣΚΑΙ.

Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε στις 02:37 τα ξημερώματα και ήταν εξαιρετικά ισχυρή, ενώ δεν έμεινε το παραμικρό από τον μηχανισμό. Ο τρόπος του «χτυπήματος», σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δείχνει την τρομοκρατική οργάνωση «ΟΛΑ» (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών), ενώ στην αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε στις 02:37. Σχεδόν μια ώρα νωρίτερα, στη 1.50, άγνωστοι τηλεφώνησαν στην ιστοσελίδα Zougla και στη 1. 52 στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προειδοποιώντας για τη βόμβα και επιμένοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Άμεσα υπήρξε ενημέρωση στην Αστυνομία και δυνάμεις έσπευσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται το ραδιόφωνο του σταθμού, αλλά και η εφημερίδα Καθημερινή.

Για λόγους ασφαλείας υπήρξε άμεση εκκένωση του κτηρίου, ενώ ταυτόχρονα αποκλείστηκε ο γύρω χώρος από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας. Ακολούθηση η έκρηξη που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές όχι μόνο στο κτήριο του ΣΚΑΙ, αλλά και στη γύρω περιοχή.

LEAVE A REPLY