Thursday , 25 April 2024

Β.Κικίλιας: Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη home-port κρουαζιέρας από Αμερική και Ανατολική Ευρώπη – Καμπάνια του ΕΟΤ για τους χειμερινούς προορισμούς

Προσπάθεια να γίνει η Θεσσαλονίκη προορισμός κρουαζιέρας-home port τόσο από την Αμερική, όσο και από την Ανατολική Ευρώπη προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. “Θέλουμε να συνάψουμε διακρατική συμφωνία και θα το κάνουμε αυτό μέσα στο χειμώνα, ώστε να ανοίξει πλήρως η αγορά από τη Ρωσία και από τις ανατολικές χώρες”, πρόσθεσε σχετικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ενώ τόνισε επίσης ότι “υπάρχει πολύ μεγάλος ανεκμετάλλευτος πλούτος στη χώρα μας, για παράδειγμα, στη Βόρεια Ελλάδα, πέριξ του Αγίου Όρους. Γίνονται επιχειρηματικές προσπάθειες αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων εκεί, τις οποίες χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε. Και θέλουμε να προσελκύσουμε πακέτα και από τη δύση”

Η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού με τον ΕΟΤ, υπογράμμισε ο κ.Κικίλιας, έπειτα από συζήτηση και συμφωνία με τον πρωθυπουργό περιλαμβάνει δυο τουριστικές καμπάνιες:

– Μια πιο μικρή, πολύ νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, για τους χειμερινούς εναλλακτικούς προορισμούς. “Θα στηρίξουμε και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη χώρα και θα δείτε μετρήσιμα αποτελέσματα”, πρόσθεσε σχετικά και

– Το δεύτερο κομμάτι, νωρίς την άνοιξη, εκεί που κλείνονται τα μεγάλα πακέτα για τον τουρισμό μας της νέας σεζόν.

“Φέτος στην Ελλάδα θα υπάρχει τουρισμός τον Απρίλιο και το Μάιο”, προανήγγειλε μάλιστα ο υπουργός Τουρισμο, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι στόχος του υπουργείου είναι “να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να παράξουμε ποιοτικό τουριστικό προϊόν.

Στο μεταξύ, το φετινό Σεπτέμβριο καταγράφεται, όπως σημείωσε, τουριστική κίνηση καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χώρας έφτασε το 63% την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου. “Για να καταλάβετε το μέγεθος της ζήτησης που υπάρχει πλέον για τη χώρα, η γερμανική αεροπορική Condor θα πραγματοποιεί πτήσεις και το Νοέμβριο στην Κρήτη”, σημείωσε σχετικά.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, ο υπουργός Τουρισού επισήμανε ότι η πρώτη χώρα επιλογής των Γάλλων τον Ιούνιο για διακοπές ήταν η Ελλάδα, με αύξηση 88% των επισκεπτών σε σχέση με το 2019 και 18% των εσόδων για τη χώρα μας.

Επίσης, η Jet2, ο μεγαλύτερος tour operator της βρετανικής αγοράς, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, ζητάει να ανοίξει προορισμούς στην Ελλάδα και στην Αθήνα από τον Απρίλιο που μας έρχεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *