ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Άρχισαν από τα μεσάνυχτα οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Άρχισαν από τα μεσάνυχτα οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

524
SHARE

Άρχισαν από τα μεσάνυχτα οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τις οποίες έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρώντας στην πώληση λιγνιτικών μονάδων με τον κίνδυνο του μπλακ άουτ να είναι ορατός, εφόσον οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με την έναρξη των κινητοποιήσεων κλιμάκιο της ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Αδαμίδη επισκέφθηκε τον μεγαλύτερο ατμοηλεκτρικού σταθμό της χώρας, τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, στην Κοζάνη, από όπου δήλωσε ότι ο στόχος της απεργίας «δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επάρκεια του συστήματος είναι μεγάλη αφού «από τα 17.000 MW που είναι η εγκατεστημένη ισχύς, μόνο 5.500 έως 6.500 MW είναι η ζήτηση και μάλιστα στην μεγαλύτερη αιχμή κατά την διάρκεια του 24ώρου».

Να σημειωθεί ότι στο λιγνιτικό κέντρο δυτικής Μακεδονίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας τρεις μονάδες: η I & II στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, η 2η στον ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ την τελευταία στιγμή άλλαξαν τα σχέδια για την μονάδα στον ΑΗΣ Αμυνταίου και αποφασίστηκε να παραμείνει συνδεδεμένος στο σύστημα, καθώς τροφοδοτεί την τηλεθέρμανση του ακριτικού δήμου. Επίσης. σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, στο νότιο σύστημα της χώρας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μια λιγνιτική μονάδα στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και μια μονάδα Φυσικού αερίου στο Λαύριο.

Όπως δήλωσε ο κ. Αδαμίδης στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο απεργιακός σχεδιασμός υλοποιείται κανονικά, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. «Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που αποδεδειγμένα θα είναι καταστροφή για την δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη», τόνισε προσθέτοντας ότι το πρωί θα αρχίσει η ακρόαση των φορέων στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής  και εκεί «θα εξηγήσουμε στους βουλευτές τι σημαίνει για τις λιγνιτοφόρες περιοχές της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης η πώληση σε ιδιώτες των καλύτερων και πιο ανταγωνιστικών μονάδων που διαθέτει η ΔΕΗ».

LEAVE A REPLY