ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Αναστέλλει τις 48ωρες απεργίες και καταγγέλλει τους «πρόθυμους» βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Αναστέλλει τις 48ωρες απεργίες και καταγγέλλει τους «πρόθυμους» βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

448
SHARE

Την αναστολή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 10 το βράδυ σήμερα, τετάρτη (25/4) το βράδυ ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή, που, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, «ξεπουλά λιγνιτικές μονάδες και διαλύει τη ΔΕΗ».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «οι ”πρόθυμοι” βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που ψήφισαν το νόμο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων θα είναι διαρκώς υπόλογοι για την λεηλασία της ΔΕΗ.
Όσο για την ίδια την κυβέρνηση, ας μην κομπορρημονεί.
Μπορεί να κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο αλλά θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και οι τοπικές κοινωνίες επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων στους επενδυτές.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας –και όχι μόνον οι 151 «πρόθυμοι»- δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κοινωνίες στη Δυτική Μακεδονία , την Αρκαδία αλλά και σε άλλες περιοχές αποδέχθηκαν την διάνοιξη ορυχείων και την κατασκευή των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ «προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος» και προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί κάθε χωριό και οικισμός της πατρίδας μας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Είναι σαφές ότι εμείς οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες δεν προτιθέμεθα να παραδώσουμε το εθνικό καύσιμο, το λιγνίτη και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ – που χρηματοδοτήθηκαν από το υστέρημα του λαού μας – στους ιδιώτες, προς χάριν του… ιδιωτικού συμφέροντος!».

LEAVE A REPLY