Γερμανία: «Εξοικονόμησε» περίπου 70 δισ. ευρώ μέσω των Μνημονίων

Γερμανία: «Εξοικονόμησε» περίπου 70 δισ. ευρώ μέσω των Μνημονίων

584
SHARE

«Ποιος χρωστάει σε ποιον- Το παράνομο ελληνικό Δημόσιο Χρέος και οι Γερμανικές Οφειλές» ήταν το κεντρικό θέμα της πρώτης κοινής εκδήλωσης της Δικαιοσύνης Για Όλους και της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Κεντρικός ομιλητής, ο Ερίκ Τουσέν, επιστημονικός συντονιστής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους ο οποίος ήταν άκρως αποκαλυπτικός υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία αποκομίζει τεράστια οφέλη από τα Μνημόνια -και δεν είναι η μόνη ωφελημένη «δανείστρια» -ενώ οι Γερμανικές οφειλές (ύψους 341 δισ. ευρώ) εξακολουθούν, όπως είπε, να μην καταβάλλονται.

«Η Γερμανία εξοικονόμησε περίπου 70 δισ. μέσω των Μνημονίων και αποκόμισε κέρδη 1,4 δισ. ευρώ μέσω του δανεισμού της Ελλάδας, την ίδια ώρα που χρωστάει τις αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσέν και πρόσθεσε: «Μία ελληνική Κυβέρνηση που θα ήταν πραγματικά αποφασισμένη να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού της διαθέτει πάρα πολύ ισχυρά επιχειρήματα για να ζητήσει αυτές τις επανορθώσεις, αλλά βεβαίως και την ακύρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η Κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε ήδη από τον Φεβρουάριο 2015 να έχει σταματήσει την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους».

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος, δημοσιογράφος, και εκ των πρωτεργατών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, δικηγόρος της Δικαιοσύνης για Όλους, στην μηνυτήρια αναφορά εναντίον όσων δεν ενεργούν για την διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και Ιδρύτρια της Δικαιοσύνης για Όλους.

Εξαθλίωση ή μονομερείς ενέργειες

Συγκεκριμένα, ο κ. Βατικιώτης μίλησε για εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τις διακηρύξεις της Κυβέρνησης για «διαπραγμάτευση», «ρύθμιση», «ελάφρυνση» του δημοσίου χρέους και, με αφορμή τις εκθέσεις του ΔΝΤ περί μη βιωσιμότητας του χρέους, υπογράμμισε ότι «δύο χρόνια μετά, αποδεικνύονται πλήρως όσα γράψαμε και εκδόθηκαν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο 2015 στα δύο πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου».

«Την υπερχρέωση ή την αποδέχεσαι και εξαθλιώνεσαι και υπάγεσαι σε καθεστώς περιορισμένης κρατικής κυριαρχίας ή την αποτινάσσεις μέσα από μονομερείς ενέργειες, κηρύσσοντας άμεσα στάση πληρωμών επί του δημοσίου χρέους και διαγραφή του δημοσίου χρέους», είπε εμφατικά ο κ. Βατικιώτης.

Πρωθυπουργικό πραξικόπημα

«Το Πρωθυπουργικό, Συνταγματικό Πραξικόπημα ανατροπής του Δημοψηφίσματος θα καταγραφεί στην Ιστορία», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις συνέπειες της υποτέλειας και της υποταγής της ελληνικής κυβέρνησης, που «χρησιμοποιεί την μεγάλη ιστορική εκκρεμότητα των γερμανικών οφειλών ως επικοινωνιακό εργαλείο», την ώρα που «η Γερμανική πλευρά επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα είτε έχει παραιτηθεί είτε δεν θέτει καν θέμα διεκδίκησης».

«Την απάντηση στο “Ποιος χρωστάει σε ποιον” δεν θα την δώσουν οι εξωνημένοι πολιτικοί ούτε η εντεταλμένη Δικαιοσύνη ούτε οι κατ’ εντολήν διασκεδαστές του λαού στην εποχή της πιο μεγάλης σήψης. Θα τη δώσουμε εμείς», επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με την εντελώς πρόσφατη απάντηση της Γερμανικής Κυβέρνησης σε ερώτηση του Γερμανού βουλευτή Αντρέι Χούνκο «η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα καταβολής των Γερμανικών Οφειλών».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε ακόμη για την παρακμή που αντικατοπτρίζουν οι φιέστες στο Καλλιμάρμαρο, οι τελετές υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και η υποταγμένη στο Καθεστώς Δικαιοσύνη. «Αυτό που μας θυμώνει πρέπει κυρίαρχα να μας πεισμώνει να γράψουμε εμείς την ιστορία. Όσες προδοσίες κι αν συμβούν, θα υπάρχουν πάντοτε οι άνθρωποι που μάχονται», είπε στο κλείσιμό της.

Ανάμεσα στους καλεσμένους από πολιτικούς χώρους και κινήματα, ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Άρης Χατζηστεφάνου και ο Ηλίας Παπαδόπουλος.

LEAVE A REPLY