Γιάννης Καμαρινός:«Να μπει τέλος στο πρόβλημα της δυσοσμίας στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου»

Γιάννης Καμαρινός:«Να μπει τέλος στο πρόβλημα της δυσοσμίας στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου»

625
SHARE

Το θέμα της δυσοσμίας στο δήμο Κορδελιού -Ευόσμου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Καμαρινός με τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για το θέμα και τις ενέργειες που απαιτούνται εκ μέρους των υπουργείων Περιβάλλοντος και Υγείας προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

«Ως περιφέρεια οργανώσαμε από το μηδέν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για επιστημονική έρευνα και αντιμετώπιση της κατάστασης», επισήμανε ο κ. Γιουτίκας και τόνισε πως υπάρχουν λύσεις όπως «η τοποθέτηση κλειστών συστημάτων και αξιοποίηση της κατάλληλης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, η απομάκρυνση της μονάδας αφυδάτωσης της λάσπης από τη συγκεκριμένη περιοχή, η αποκατάσταση των παλαιών μη χρησιμοποιούμενων σκαμμάτων αποβλήτων εντός των ΕΛΠΕ».

«Περιμένουμε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα. Αυτό που κρατώ από τη συζήτηση με τον κ. Γιουτίκα είναι ότι υπάρχουν λύσεις που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό, σε αντίστοιχες περιπτώσεις και πλέον, αφού εντοπίστηκε η αιτία του προβλήματος, οι ενέργειες και οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να επικεντρωθούν στην επίλυσή του. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι υποβαθμισμένη εδώ και χρόνια και ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος», τόνισε ο κ.Καμαρινός.

LEAVE A REPLY