Γιάννης Καμαρινός: «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι σημαντική για τη δημόσια υγεία...

Γιάννης Καμαρινός: «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι σημαντική για τη δημόσια υγεία και δεν προσφέρεται για ψηφοθηρία»

375
SHARE

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Γιάννης Καμαρινός με τον πρόεδρο του περιφερειακού συνδέσμου φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη.

Ο κ. Καμαρινός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Γεράνης από το 2020 θα διατίθενται και οι καφέ κάδοι για οργανικά απόβλητα ενώ για την αποκομιδή, ο κάθε δήμος θα χρησιμοποιεί ειδικά απορριμματοφόρα.

«Αφού τοποθετήσουμε στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας και στον καφέ κάδο, τα οργανικά απορρίμματα, στον πράσινο κάδο θα μείνει το υπόλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων, πράγμα το οποίο αποτελεί, τόσο εθνικό, όσο και ευρωπαϊκό στόχο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμαρινός τόνισε πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι σημαντική για τη δημόσια υγεία και δεν προσφέρεται για ψηφοθηρία.

«Οφείλουμε να εργαστούμε για ένα πράσινο μέλλον, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των παιδιών μας», επισήμανε ο κ. Καμαρινός.  

LEAVE A REPLY