Γιάννης Στουρνάρας: Μονόδρομος η ευλαβική τήρηση από την Ελλάδα των συμφωνηθέντων με...

Γιάννης Στουρνάρας: Μονόδρομος η ευλαβική τήρηση από την Ελλάδα των συμφωνηθέντων με τους δανειστές της

426
SHARE

“Η ευλαβική τήρηση από την Ελλάδα όλων των συμφωνηθέντων µε τους δανειστές της είναι μονόδρομος για να βγει από το κάδρο της κρίσης και να αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπιστία της” τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στο πλαίσιο αυτό, τάσσεται κατά της απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους τώρα και στο μέλλον, και επισημαίνει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου καθώς και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Αναδεικνύοντας τους κινδύνους που αναδύονται στη διεθνή σκηνή, λόγω και της αναταραχής από την ιταλική κρίση, ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι η Ελλάδα, που παραμένει «εύθραυστη», πρέπει να θωρακιστεί, έτσι ώστε να µην παρασυρθεί στη δίνη των διεθνών αναταράξεων.

Υπογραμμίζει, επίσης, την επιδείνωση του κλίματος από τον Βορρά έως τον Νότο και από την Ανατολή έως τη Δύση. “Ο εμπορικός και νομισματικός πόλεμος, που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ με την Κίνα, και η αύξηση των επιτοκίων προκαλούν σεισμικές δονήσεις στις αγορές και δημιουργούν ένα οικονομικό περιβάλλον λιγότερο φιλικό απ’ ό,τι είχε υποτεθεί”, σημειώνει σχετικά.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, κάθε στραβοτιµονιά, κάθε λάθος µπαίνει στο µάτι των αγορών, που τιμωρούν τους αποκαλούµενους “αδύναµους κρίκους”.

LEAVE A REPLY