Friday , 29 March 2024

Γιατί οι Αμερικανοί ανακάλυψαν ξαφνικά την Αλεξανδρούπολη;

Του Γ. Κατσιάνη

Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν μετατραπεί οι επισκέψεις ανώτατων Αμερικανών αξιωματικών στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του διοικητή του Area Support Group-Black Sea/ 21st Theater Sustainment Command, συνταγματάρχη Ντένις Μπάτερς, σειρά είχε ο διοικητής του Πέμπτου Σώματος (V Corps), στρατηγός Matthew Van Wagenen, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ (φωτογραφία).

Στο επίκεντρο της συνάντησης  βρέθηκε η αναδίπλωση πτητικών μέσων και στρατιωτικού υλικού της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, διαμέσου του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου αναμένεται να μεταβεί στις αρχές Δεκεμβρίου και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέρφι Πάϊατ, γεγονός που καταδεικνύει το ενεργό ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την περιοχή.

«Μια εξαιρετική διεθνής και διϋπηρεσιακή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, των Ελλήνων συμμάχων μας και των εμπορικών μας εταίρων έχει οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις υποδομών στο λιμάνι – που μπορούν τώρα να υποστηρίξουν το κίνημα της αειφορίας και σε θωρακισμένες μονάδες για τον Στρατό», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανάρτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *