Saturday , 20 April 2024

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης “ψαρεύει” στελέχη στον μεσαίο χώρο;

Του Γ.Κατσιάνη

Μετά τον Σπύρο Καρανικόλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα την προσχώρηση της άλλοτε τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Διδάκτωρ Διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών του πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελευθερίας Φτακλάκη στη ΝΔ.

Πρόκειται για άλλο ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, το οποίο μέσα σε 24 ώρες μεταπηδά στο κυβερνών κόμμα.

“Η πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού να κάνει ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στο χώρο του κέντρου, αναγνωρίζοντας πως μια σύγχρονη οικονομία πρέπει να βασίζεται σε ένα μείγμα κεντρώων και φιλελεύθερων πολιτικών, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το μέλλον της χώρας”, τονίζει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση της η υποψήφια πλέον βουλευτής με τη ΝΔ στα Δωδεκάνησα.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

“Τώρα εξηγείται στον ελληνικό λαό, γιατί άνθρωποι που ουδέποτε είχαν ανακηρυχθεί υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, βαφτίζονταν ως “υποψήφιοι” από τους μιντιακούς βραχίονες της Νέας Δημοκρατίας. Όλα αυτά τα επικοινωνιακά πανηγύρια δείχνουν το πολιτικό ήθος του κ. Μητσοτάκη”, τονίζει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και κατηγορεί την κυβέρνηση για “εξαχρείωση του δημοσίου βίου”.

Προφανώς, θα ακολουθήσουν και άλλες “μεταγραφές” το επόμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια ο πρωθυπουργός να διευρύνει την δεξαμενή των ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον μεσαίο χώρο.

Επιλογή, η οποία ωστόσο εμπεριέχει το ρίσκο να δυσαρεστήσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος αναζητά τρόπους ενίσχυσης της εκλογικής της δύναμης.

Θεωρώ ότι ένας… κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και συγκεκριμένα, την αυτοδυναμία στις εκλογές.

Χρειάζονται ουσιαστικές παρεμβάσεις με κέντρο βάρους στην καθημερινότητα των πολιτών και όχι στις μεταγραφές που θα γίνουν από άλλους πολιτικούς φορείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *