Γιατί ο Σταύρος Καλαφάτης λέει «όχι» για το δήμο Θεσσαλονίκης

Γιατί ο Σταύρος Καλαφάτης λέει «όχι» για το δήμο Θεσσαλονίκης

1624
SHARE

Εξελίξεις στο θέμα της «γαλάζιας» υποψηφιότητας για το δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται να φέρει η απόφαση του επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» και βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη να μην διεκδικήσει εκ νέου το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσφατη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να στηρίξει το Γιάννη Μπουτάρη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε συνδυασμό με την απροθυμία του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη να δηλώσει δημόσια τη στήριξη του στον κ. Καλαφάτη, φαίνεται ότι ώθησαν τον τελευταίο να προβεί στη σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι είχε εξαγγείλει πως την τελική απόφαση για το δήμο Θεσσαλονίκης θα τη λάμβανε στο τέλος της χρονιάς.

«Θεωρώ ότι ήταν σωστή, πολιτικά η απόφαση του Σταύρου (Καλαφάτη) να μην κατέβει στο δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο thesseconomy.gr σημαίνον στέλεχος της ΝΔ που ανήκει στο καραμανλικό «στρατόπεδο».

Η επόμενη ημέρα…

Την ίδια ώρα, οι εκπεφρασμένες προθέσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων (Χ. Αηδονόπουλος, Ε. Κυριζίδης) να διεκδικήσουν το δήμο Θεσσαλονίκης, διαμορφώνουν ένα «θολό» τοπίο αναφορικά με το πρόσωπο που θα τεθεί αντιμέτωπο με τον κ. Μπουτάρη.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως να ασκηθούν νέες πιέσεις από την ηγεσία της ΝΔ στον Απόστολο Τζιτζικώστα να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης, αν και ο περιφερειάρχης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι τον ενδιαφέρει να ολοκληρώσει το έργο του στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, ενεργοποιείται και το σενάριο της υποψηφιότητας του βουλευτή της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Καράογλου για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

LEAVE A REPLY