Thursday , 25 April 2024

Γιατρός και δικηγόρος σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων στη Θεσσαλονίκη

Ενας δικηγόρος και μια γιατρός εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά συνελήφθησαν δώδεκα άτομα, ενώ δικογραφία για την υπόθεση σχηματίσθηκε σε βάρος εξήντα συνολικά ατόμων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις γυναίκες, Γεωργιανής καταγωγής, στις οποίες αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση του κυκλώματος.

Στη δικογραφία περιγράφονται δεκάδες περιπτώσεις γυναικών από τη Βουλγαρία που συνοδεία φερόμενων ως μελών του κυκλώματος έρχονταν στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία, ενώ στη συνέχεια τα νεογνά δίδονταν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια.

Το κόστος της παράνομης ιδιωτικής υιοθεσίας έφτανε ακόμη και τις 25.000 ευρώ.

Η έρευνα των διωκτικών αρχών αποκάλυψε και μία δεύτερη δραστηριότητα του κυκλώματος, που συνδέεται με το εμπόριο ωαρίων. Η δικογραφία αναφέρεται σε περιπτώσεις νεαρών αλλοδαπών γυναικών που πουλούσαν τα ωάρια τους στα μέλη του κυκλώματος, τα οποία στη συνέχεια τα μεταπουλούσαν. Στην περίπτωση της εμπορίας ωαρίων φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή και ιδιωτικών κλινικών που ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην Α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, κατά περίπτωση, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *