Για άμεση κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δεσμεύεται ο Κ....

Για άμεση κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δεσμεύεται ο Κ. Μητσοτάκης

600
SHARE

Για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό καθώς και για αλλαγή του εκλογικού νόμου όταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση δεσμεύεται -με σημερινή συνέντευξή του- ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι, χαρακτηρίζοντάς την ανίκανη και κυνική.

Η κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου θα γίνει άμεσα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης στην εφημερίδα Τα Νέα, κάνοντας λόγο για νόμο που τιμωρεί τους εργαζόμενους και υπογραμμίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο προφανώς δεν έχει καμία θέση ο νόμος Κατρούγκαλου. Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί αμέσως».

Αναφερόμενος στην επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η οποία αναμένεται να έχει προεκλογικό χρώμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν πάω με κανένα καλάθι στη ΔΕΘ. Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα που όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει πάλι ένα κοφίνι ανεύθυνων υποσχέσεων. Διότι, αν το έκανε το 2015, που γνώριζε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, σκεφτείτε πόσα ψέματα θα πουλήσει τώρα που ξέρει ότι θα τις χάσει»
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε «βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία». Γι’ αυτόν το λόγο, όπως λέει «ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική. Αλώστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας».

Ανανέωση στα ψηφοδέλτια

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη πως τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα είναι ριζικά ανανεωμένα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εκλογές είναι πλέον θέμα μηνών. «Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους», είπε χαρακτηριστικά κι επανέλαβε ότι στην κυβέρνησή του δεν θα είναι κανένα συγγενικό του πρόσωπο. ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να «συναντηθούν» οι δρόμοι της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, καθώς «ο κ. Καμμένος έχει τεράστια ευθύνη για ό,τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία χρόνια».

Η τραγωδία στο Μάτι

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. «Στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτό που πραγματικά με συγκλόνισε ήταν η παντελής αδυναμία του κ. Τσίπρα και των υπουργών του ήταν συμμεριστούν τον πόνο των Ελλήνων και ειδικά εκείνων που είδαν τους συγγενείς τους να χάνονται και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Επέδειξαν έναν απάνθρωπο κυνισμό. Ειδικά της πρώτες ώρες, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η προσωπική τους πολιτική διάσωση με όλα εκείνα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που σκαρφίστηκαν. Στην αρχή πήγαν να κρύψουν την αλήθεια και, στη συνέχεια, όταν αυτή αποκαλύφθηκε, να αποποιηθούν κάθε ευθύνη ισχυριζόμενοι ότι τα έκαναν όλα τέλεια. Ακόμη και τώρα είναι εξοργιστικό ότι κανείς τους δεν έχει νιώσει την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη».

LEAVE A REPLY