Για δεύτερη φορά μπλοκάρει απόφαση του Δ.Σ. Καλαμαριάς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Για δεύτερη φορά μπλοκάρει απόφαση του Δ.Σ. Καλαμαριάς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

497
SHARE

Για δεύτερη φορά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης μπλοκάρει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς για αποβολή του ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου Αποφοίτων Ορφανοτροφείου “Ο Αριστοτέλης” από τη χρήση του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Καλαμαριάς ‘Ο Αριστοτέλης”.
Πιο συγκεκριμένα μετά από επεισόδιο του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα αθλητισμού του Δήμου Καλαμαριάς Γιώργου Μύρτσου με τον πρόεδρο του Σωματείου Νικόλαο Συμεωνίδη, ο κ. Μύρτσος, εκλεγμένος με την διοικούσα παράταξη του κ Θεοδόση Μπακογλίδη, έφερε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα αποβολής του συγκεκριμένου αθλητικού συλλόγου από το πρόγραμμα προπονήσεων και από το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Καλαμαριάς, πρόταση την οποία υπερψήφισε η πλειοψηφούσα παράταξη του δήμου, αφήνονας χωρίς αθλητική στέγη τα περίπου 60 με 70 μέλη του αθλητικού συλλόγου “ο Αριστοτέλης” που δραστηριοποιείται στον δήμο Καλαμαριάς από το 1958. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, η πρώτη το 2016, που επιχειρείται αποβολή του συγκεκριμένου σωματείου από τη χρήση των εγκαταστάσεων του δημοτικού γηπέδου και δεύτερη φορά προσκρούει σε απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.
Υπενθυμίζουμε πως κάθε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου υπόκειται σε έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία παρεμβαίνει είτε αυτεπάγγελτα , είτε μετά από αίτηση ή αναφορά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση οδηγήθηκε σε έλεγχο νομιμότητας της παραπάνω απόφασης και στην ακύρωση της, μετά από αίτηση του επικεφαλής δημοτικής παράταξης Μανώλη Λαμτζίδη και ατόμων του αθλητικού συλλόγου.

LEAVE A REPLY