Για πλημμύρες σε Έβρο και Άρδα προειδοποιεί την Ελλάδα και την Τουρκία...

Για πλημμύρες σε Έβρο και Άρδα προειδοποιεί την Ελλάδα και την Τουρκία η Βουλγαρία

687
SHARE

Προειδοποίηση προς τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές απηύθυνε η Βουλγαρία για το ενδεχόμενο άμεσων πλημμυρών εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένεται να ανεβάσουν την στάθμη των ποταμών Άρδα και Έβρου.

Ο συναγερμός σήμανε την στιγμή που οι ελληνικές υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Reuters.

Το φράγμα Ιβαΐλοφγκραντ στον Άρδα ποταμό στα όρη της βουλγαρικής Ροδόπης πιθανότατα αναμένεται να υπερχειλίσει τις επόμενες  λίγες ημέρες λόγω των βροχοπτώσεων, προειδοποίησε χθες το βράδυ συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Η Σόφια προειδοποίησε επίσης ότι περιμένει τεράστια αύξηση του όγκου του νερού και  στον Έβρο, κοντά στην πόλη Σβίλενγκραντ, στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία σήμερα και αύριο. Οι βουλγαρικές αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του παρασυρμένος από τις πλημμύρες στην πόλη Τέτεβεν χθες.

LEAVE A REPLY