“Για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” έπιασε τον Σταυρό στον Θερμαϊκό ο 35χρονος Μιχάλης Αποστολίδης-“Τα...

“Για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” έπιασε τον Σταυρό στον Θερμαϊκό ο 35χρονος Μιχάλης Αποστολίδης-“Τα άκουσε” η Κατερίνα Νοτοπούλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

650
SHARE

Στη Μακεδονία αφιέρωσε την επιτυχία του να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό νωρίτερα σήμερα στην παραλία της Θεσσαλονίκης ο 35χρονος Μιχάλης Αποστολίδης, ενώ “τα άκουσε” για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην ίδια εκδήλωση η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κατά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στη Θεσσαλονίκη βούτηξαν στον Θερμαϊκό για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό συνολικά 24 κολυμβητές, μεταξύ των οποίων και ένας 17χρονος. Αυτός που τα κατάφερε ήταν ο 35χρονος Μιχάλης Αποστολίδης από τη Νεάπολη, τεχνικός υπολογιστών στο επάγγεμα, που ανέκραξε την ώρα που ανέσυρε τον Σταυρό “για τη Μακεδονία”.

Στη συνέχεια σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: “Αψηφήσαμε το κρύο ξανά και κατεβήκαμε στον Θερμαϊκό όλοι. Για τη Μακεδονία τον έπιασα φέτος. Πάντα η χρονιά πάει πάρα πολύ καλά όταν πιάνεις τον Τίμιο Σταυρό”.

 Στο Μακεδονικό αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχήθηκε “καλή φώτιση σε όλους μας, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση, και να την οδηγήσουμε σε ασφαλές λιμάνι” και στη συνέχεια ευχήθηκε καλή φώτιση και στην κυβέρνηση, με την παραίνεση “να σταματήσει να επιμένει στο λάθος της και να μην κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

“Εθνικά επιζήμια για την χώρα η συμφωνία. Είναι βαθιά νυχτωμένοι και γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα παίξουν παιχνίδια με το θέμα αυτό» τόνισε στο ίδιο μήκος κύματος στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

“Το Φως των Θεοφανείων να λάμψει κάθε ιδιαίτερο πρόσωπο, να κοσμήσει τις καρδιές μας με αγάπη, αλληλεγγύη, με δύναμη για να ανταπεξέλθουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, προσωπικούς και εθνικούς.
Ιδιαίτερα εδώ από τη Μακεδονία μας και τη Θράκη να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα αδελφοσύνης. Οι πολιτικές μας πράξεις να πορεύονται πάντα με γνώμονα να υπηρετούν τον άνθρωπο, να υπηρετούν την αγάπη. Χρόνια πολλά, καλή μας δύναμη”, δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.
Την ώρα, πάντως, που η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης έκανε την παραπάνω δήλωση μία γυναίκα από το παριστάμενο πλήθος των πολιτών άρχισε να φωνάζει ότι “δεν πωλείται η Μακεδονία και τέλος”, με έναν άλλο κύριο να την επευφημεί με την παραίνεση “πες τα να τα ακούσουνε”.

“Η σημερινή τελετή είναι πολύ σημαντική ειδικά για τη χώρα μας που έχει τόσα πολλά νερά. Ας ελπίσουμε ότι το 2019 θα είναι καλύτερο από το 2018», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων προηγήθηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία και η δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου.

LEAVE A REPLY