Thursday , 25 April 2024

Για “ωμή παρέμβαση στα πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας” καταγγέλλουν τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Του Γ. Κατσιάνη

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση των απειλών που δέχεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ροδόπης, Αχμέτ Ιλχάν.

Με δήλωση του ο κ. Ιλχάν κατήγγειλε ότι τον τελευταίο καιρό δέχεται «έντονες επιθέσεις και απειλές…από τα κατεστημένα της περιοχής μας», επιρρίπτοντας ευθύνες στον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή, Μουράτ Ομέρογλου, τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε ότι παρεμβαίνει στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Όταν όμως απειλείται, εκφοβίζεται ή διώκεται για πολιτικούς λόγους ένας βουλευτής, στο πρόσωπό του διώκεται, εκφοβίζεται και απειλείται η ίδια η Δημοκρατία. Και αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο κ. Ιλχάν.

«Προκλητική η δράση του Τούρκου προξένου Κομοτηνής»

Ακολούθησε παρέμβαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, Ευαγγελίας Λιακούλη καιΑνδρέα Λοβέρδου, οι οποίοι με κοινή τους ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια ζητούν να μάθουν τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου «να διασφαλιστεί η ομαλή και ειρηνική συμβίωση των σύνοικων πληθυσμιακών στοιχειών στην περιοχή, χριστιανών και μουσουλμάνων, από την απροκάλυπτη παρέμβαση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής στα εσωτερικά της χώρας μας».

«Η δράση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής, Μουράτ Ομέρογλου… υπερβαίνει τον διπλωματικό του ρόλο και τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 41 της Συνθήκης της Βιέννης, περί του σεβασμού των διπλωματών προς τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας στην οποία βρίσκονται και περί της μη ανάμειξής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της, ενώ σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες παρεμβαίνει με πρωτοφανή τρόπο στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της χώρας μας», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ερώτηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *