Γιούρι Κασπάροφ και τεχνητή νοημοσύνη συναντώνται στο 4ο Microsoft Summit

Γιούρι Κασπάροφ και τεχνητή νοημοσύνη συναντώνται στο 4ο Microsoft Summit

459
SHARE

Τί σχέση μπορεί να έχει ο σκακιστικός θρύλος, Γκάρυ Κασπάροφ με την τεχνητή νοημοσύνη; Πόσο διαφορετική μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη τη ζωή ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης; Πώς βλέπουν το μέλλον οι άνθρωποι που σχεδιάζουν νέες τεχνολογίες και βρίσκονται στην αιχμή της έρευνας; Πώς θα μοιάζουν τα κοινωνικά δίκτυα στην εποχή της συνεργασίας ανθρώπων-μηχανών; Τί ρόλο θα παίξει τελικά η τεχνητή νοημοσύνη στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας και της οικονομίας;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα δοθούν στο 4ο Microsoft Summit που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Ομιλητές διεθνούς φήμης θα καθηλώσουν το κοινό, αναδεικνύοντας νέες προοπτικές γύρω από τον τρόπο που οι τελευταίες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο και τον οργανισμό να πετύχουν περισσότερα.

Ανάμεσά τους θα είναι ο κορυφαίος σκακιστής όλων των εποχών, Γκάρυ Κασπάροφ καθώς και ο ελληνικής καταγωγής κοινωνιολόγος-βιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου του Γιέιλ, Δρ. Νικόλας Χρηστάκης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό «Time» ως ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο.

LEAVE A REPLY