Γιώργος Βαγιωνάς: “Η Ώρα της Αλήθειας πλησιάζει”

Γιώργος Βαγιωνάς: “Η Ώρα της Αλήθειας πλησιάζει”

510
SHARE

Την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών “είναι κάκιστη” διότι “παραχωρεί γλώσσα και εθνότητα, αλλά και την είσοδο (των Σκοπίων) σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ”, εκφράζει ο βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς.

Με δήλωση του, ο κ.Βαγιωνάς τονίζει πως “τα μικροπολιτικά παιχνίδια και οι στρεβλώσεις που επιχειρούνται για να φύγει από το προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευθύνες που έχει για το φιάσκο αυτό, θα πέσουν στο κενό”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ.Βαγιωνά:

“Η θέση μου για το Σκοπιανό είναι διαχρονικά η ίδια, δεν έχει αλλάξει. Μάλιστα, ιδίως, εδώ και περίπου έναν χρόνο που συζητείται έντονα και απασχολεί όλους τους Έλληνες, έχω διαμηνύσει σε όλους τους τόνους: Η Συμφωνία είναι κάκιστη. Το έχω ξεκαθαρίσει από το βήμα της Βουλής, αλλά και με συνεντεύξεις και αρθρογραφία μου.

Παραχωρεί γλώσσα και εθνότητα, αλλά και την είσοδο σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αυτό είναι κάτι που ως Μακεδόνας δεν μπορώ να το δεχτώ. Για μια χούφτα δολάρια- για να γλιτώσει η κυβέρνηση την περικοπή των συντάξεων για έναν χρόνο- τα έδωσαν όλα, ενώ ήμασταν σε ανώτερη διαπραγματευτικά θέση σε σχέση με τους Σκοπιανούς. Και τούτο διότι το 2008 είχαμε να κάνουμε με τον σκληρό Γκρούεφσκι, ενώ τώρα τη θέση του έχει πάρει ο Ζάεφ.

Το 2008 στο Βουκουρέστι μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, καταλήξαμε στα εξής: Τα Σκόπια θα έπρεπε να προχωρήσουν σε συνταγματική αναθεώρηση και απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών διατάξεων, πίσω από τις οποίες κρύβονταν. Η ονομασία θα ήταν σύνθετη και έναντι όλων (erga omnes).

Ουδέποτε ετέθη θέμα γλώσσας και ταυτότητας. Αυτά έγιναν τότε που τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν δημοσίως οτι δεν τους πειράζει να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία».

Σε αυτή τη βάση έπρεπε να στηριχτούμε και να κερδίσουμε ακόμη περισσότερα. Αντίθετα, η κυβέρνηση επέλεξε να τα δώσει όλα και να μην πάρει τίποτα.

Δεν είναι Μακεδόνες, είναι Σλάβοι, το έχει πει ο ίδιος ο Κίρο Γκλιγκόροφ.

Τα μικροπολιτικά παιχνίδια και οι στρεβλώσεις που επιχειρούνται για να φύγει από το προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευθύνες που έχει για το φιάσκο αυτό, θα πέσουν στο κενό.

Η ‘Ωρα της Αλήθειας πλησιάζει”.

LEAVE A REPLY