Γιώργος Ορφανός:«Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης»

Γιώργος Ορφανός:«Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης»

386
SHARE
All-focus

Τη διαβεβαίωση ότι θα συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της διοίκησης και των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το οποίο διαδραματίζει στρατηγικό και κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης, έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός.
«Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθειά σας, διότι έτσι συμπαραστεκόμαστε στον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Υπόσχομαι να δώσω τη μάχη μαζί σας, για να γίνει η πόλη μας πιο φιλική και φιλόξενη.Αυτό είναι το βασικό μας σχέδιο. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πρωταγωνίστρια, όχι ως σύνθημα αλλά ως πραγματικότητα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε από το βήμα του ΒΕΘ ο Γιώργος Ορφανός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του φορέα.

Ανάπλαση της ΔΕΘ

Σχετικά με το θέμα της ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι «πρέπει να δούμε τη ΔΕΘ ως στρατηγικό εργαλείο, ώστε να ανοίξουμε τους ορίζοντες της Θεσσαλονίκης, γυρίζοντας την πλάτη μας στο νότο», υπογράμμισε και τάχτηκε υπέρ της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της Θεσσαλονίκης. «Πρέπει να αποφασίσουμε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε το ρόλο που έχει η Θεσσαλονίκη, με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Το σημείο που βρίσκεται, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, την έκθεση, το πανεπιστήμιο, την τεχνολογία. Μπορεί η Θεσσαλονίκη να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου, μπορούμε να στραφούμε προς τις γειτονικές χώρες, όπου ζουν 80 εκατομμύρια άνθρωποι», επεσήμανε ο κ. Ορφανός.
Μάλιστα σημείωσε ότι από τη διαβούλευση για την ανάπλαση της ΔΕΘ θα βγουν προτάσεις για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης και ανέφερε ότι δίνει σημαντικές προοπτικές η ενίσχυση του πρασίνου στις εγκαταστάσεις της και κατά συνέπεια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
«Πρέπει να λειτουργήσουμε επιθετικά. Χρήματα θα βρεθούν από ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ απαραίτητη είναι η κατασκευή συνεδριακού κέντρου», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, ο κ.Ορφανός υπογράμμισε ότι πολύ σημαντική είναι η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των διερχόμενων αυτοκινήτων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης το οκτάοροφο κτίριο στη δυτική πλευρά της πόλης και τόνισε ότι θα βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη, αν ενταχθεί ο χώρος στάθμευσης στο τελικό σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

LEAVE A REPLY