Γιώργος Ορφανός: «Έμβλημα για τη Θεσσαλονίκη το ψηφιακό μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Γιώργος Ορφανός: «Έμβλημα για τη Θεσσαλονίκη το ψηφιακό μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

406
SHARE

Την πρόθεση του να καταστήσει το ψηφιακό μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου «έμβλημα για τη Θεσσαλονίκη», εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Ορφανός.  

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο alexandrosradio.gr, ο κ. Ορφανός τόνισε πως προτεραιότητα αποτελεί η ανάληψη πρωτοβουλιών που βάζουν την πόλη στο «κέντρο του πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και της παγκόσμιας σκέψης».

«Εμείς λοιπόν είπαμε, ένα τέτοιο μουσείο ψηφιακού χαρακτήρα σ’ ένα κτήριο το οποίο θα είναι πρόκληση, γι’ αυτόν που θα έρχεται στην Θεσσαλονίκη μέχρι και για τους ίδιους του Θεσσαλονικιούς και θα περιέχει όλη αυτήν την διαδρομή ψηφιακά, την σχέση που δημιούργησε ο Μέγας Αλέξανδρος με τους λαούς από τους οποίους πέρασε και αυτό θα είναι ένα έμβλημα για την πόλη», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ορφανός δήλωσε πως στόχος του είναι η αναφορά σε όλους τους πολίτες. «Αποφεύγουμε τα άκρα και κοιτάζουμε να δούμε πως οι γενιές που έρχονται θα παίξουνε κεντρικό ρόλο στο να βοηθήσουνε την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μιλάμε με τους νέους, ακούμε τις σκέψεις τους», σημείωσε και τόνισε πως πρόθεση του είναι «να ενώσει και όχι  να διχάσει την πόλη».

LEAVE A REPLY