Γιώργος Ορφανός: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε πολεοδομικό ανασχεδιασμό της Θεσσαλονίκης»

Γιώργος Ορφανός: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε πολεοδομικό ανασχεδιασμό της Θεσσαλονίκης»

389
SHARE

Επαφών…συνέχεια για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Ορφανό.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), Πάρη Μπίλλια. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γ. Ορφανό,του παράθεσε τα προβλήματα μιας πόλης που έχει την εικόνα από το σχεδιασμό που είχε γίνει το 1917 και κατέθεσε τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την επόμενη μέρα.

Από την πλευρά του, ο κ.Ορφανός άκουσε με προσοχή τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ και συμφώνησε πως την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να ξεκινήσει ο ανασχεδιασμός της πόλης.

«Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας για τη δημαρχία, προχωράμε στις απαραίτητες επαφές για το σχεδιασμό προκειμένου να διαμορφώσουμε την τελική μας πρόταση. Ο πολεοδομικός ανασχεδιασμός, το παραλιακό μέτωπο και μια μεγάλη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν έχει γίνει από το 1990 για τη Θεσσαλονίκη, αποτελούν βασικούς άξονες στο πρόγραμμα μας. Πρέπει να σχεδιάσουμε την πόλη και να την προετοιμάσουμε για τη λειτουργία του μετρό. Όταν θα παραδοθεί θα πρέπει να έχουμε τις λύσεις για να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν προβλήματα», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΤΕΕ, ο κ. Ορφανός τόνισε πως «το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι ο χώρος στον οποίο ανδρώθηκα επαγγελματικά και θα υπάρχει άμεση συνεργασία».

«Οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι δομημένες, εφαρμόσιμες και ταυτίζονται με τις θέσεις και το σχέδιο για την αλλαγή της αστικής εικόνας της πόλης μας. Με αυτόν τον τρόπο θα οδηγήσουμε τη Θεσσαλονίκη στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ.Ορφανός.

LEAVE A REPLY