«Γκάφα» Αποστόλου με τις αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς των νομών Κοζάνης και Ημαθίας

«Γκάφα» Αποστόλου με τις αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς των νομών Κοζάνης και Ημαθίας

1737
SHARE

Για…γκάφα ολκής κατηγορούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, οι ροδακινοπαραγωγοί των νομών Κοζάνης και Ημαθίας, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του περί έναρξης καταβολής των αποζημιώσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου!

Μιλώντας στην εκπομπή «Πέριξ» της ΤV100, οι πρόεδροι του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού Κοζάνης και Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας, Βασίλης Τσουράς και Μάκης Αντωνιάδης, αντίστοιχα, διερωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να τους καταβληθούν αποζημιώσεις μέσα σε 10 ημέρες, την στιγμή που δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη οι ζημιές!

«Προφανώς, ο υπουργός αναφέρονταν στις ζημίες που έγιναν στις αρχές του 2017, οι οποίες έχουν ελεγχθεί από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, έχουν εκπονηθεί τα αντίστοιχα πορίσματα και βρίσκονται στο στάδιο της πληρωμής», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης ενώ ο κ. Τσουράς αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να καταβληθούν οι σχετικές αποζημιώσεις, «όταν δεν έχει ανοίξει ακόμα το σύστημα για την υποβολή αιτήσεων».

Ωστόσο, το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

LEAVE A REPLY