Thursday , 25 April 2024

“Γολγοθάς” για τον εμπορικό κόσμο το φετινό Πάσχα – Αναιμική η αγοραστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη

Απογοητευτική χαρακτηρίζει ο εμπορικός κόσμος την πασχαλινή εμπορική κίνηση, η οποία – όπως σημειώνουν καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, είναι πολύ πεσμένη σε σύγκριση με το 2019, τελευταία συγκρίσιμη χρονιά (προ πανδημίας).

“Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια κατάσταση. Δεν υπάρχει κίνηση, μόνο κάποιοι νέοι που ξοδεύουν σε ρούχα και παπούτσια το χαρτζηλίκι ή το 50άρικο-δώρο της γιαγιάς. Οι άνω των 30 ετών, που έχουν υποχρεώσεις, δεν πλησιάζουν καν. Μόνο ένας αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία θα κινούνταν η αγορά για το Πάσχα. Το 50% τουλάχιστον των πολιτών-καταναλωτών δεν μπορεί καν να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης. Πώς να προβούν σε αγορές; Και οι υπόλοιποι που μπορούν μεν να τους πληρώσουν, είναι πολύ επιφυλακτικοί γιατί δεν ξέρουν τι τους περιμένει τον επόμενο μήνα. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, λόγω του πολέμoυ και του κύματος ακρίβειας και αρκετός κόσμος επίσης προτίμησε να δώσει ό,τι μπορούσε να ξοδέψει για το Πάσχα σε εκδρομές”, τονίζει χαρακτηριστικά στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Η κατάσταση, όπως προσθέτει ο πρόεδρος του ΕΣΘ έχει εξελιχθεί σε δραματική για μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης από πλευράς πολιτείας και μέριμνα για να μπορέσουν να έχουν αυτές οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε ρευστότητα, καθώς είναι στο “κόκκινο” στον Τειρεσία υπάρχει φόβος για μαζικά λουκέτα πανελλαδικά, που θα οδηγήσουν στην ανεργία μέχρι και 500.00 κόσμο (αυτοαπασχολούμενους και υπαλλήλους)

Πρόσθετο λόγο συγκράτησης του κόσμου από τις αγορές αποτελεί επίσης η επικείμενη έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων στις 3 Μαΐου – 15 Μαΐου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *