Γ.Ρος: “Έτοιμη να συνεργαστεί με ελληνικές επιχειρήσεις μια ευρεία γκάμα αμερικανικών βιομηχανιών”-Αμερικανική...

Γ.Ρος: “Έτοιμη να συνεργαστεί με ελληνικές επιχειρήσεις μια ευρεία γκάμα αμερικανικών βιομηχανιών”-Αμερικανική πρόταση εξαγοράς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας

531
SHARE

Μια ευρεία γκάμα αμερικανικών βιομηχανιών είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις ελληνικές επιχειρήσεις ώστε να ικανοποιήσουν τους οικονομικούς στόχους προς όφελος των δύο λαών, τόνισε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, κατά τα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ (Περίπτερο 13) στην 83η ΔΕΘ και πρόσθεσε: “Έχουμε τρομερή δυνατότητα να διευρύνουμε περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών προς όφελος της Ελλάδας”, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στον τομέα της Ενέργειας.

Λίγη μόλις ώρα αργότερα κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ Shipyards διατύπωσε επισήμως προς την κυβέρνηση σήμερα  στη ΔΕΘ πρόταση εξαγοράς και των δύο μεγαλύτερων ναυπηγείων της χώρας, των ναυπηγείων Ελευσίνας και ναυπηγείων Σκαραμαγκά, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Πρόκειται για την ίδια εταιρεία, που αποκτά μέσω του άρθρου 106 το Νεώριο Σύρου μετά και την σχετική συζήτηση, που έγινε την Πέμπτη στο μονομελές πρωτοδικείο Σύρου.

Δεξίωση Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

Στη δεξίωση που παρέθεσε χθες βράδυ το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με αφορμή την 83η ΔΕΘ, στην οποία οι ΗΠΑ συμμετέχουν με την ιδιότητα της “τιμώμενης χώρας”, σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ.Ρος τόνισε ότι η παρουσία αμερικανικών εταιριών παγκόσμιας εμβέλειας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης “αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας και την επιθυμία μας να είμαστε μέρος του”.

Ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας ξεπερνά τα δύο δισεκατ. δολάρια και συνεχώς αυξάνεται δυναμικά, όπως και ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο προορισμό FDI (σ.σ. Άμεσων Ξένων Επενδύσεων) στις Ηνωμένες Πολιτείες και εξέφρασε  τη βεβαιότητα ότι “μέσω της συνεργασίας και εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να προωθήσουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στις δύο χώρες μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή”.
Κατά τον ίδιο, επίσης, “η Διεθνής Έκθεση θα δημιουργήσει νέα υψηλά επίπεδα εμπορίου και επενδύσεων που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες- και την Ελλάδα και τις ΗΠΑ”.

LEAVE A REPLY