Γουίλμπουρ Ρος (Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ): “Θέλουμε να στηρίξουμε τη ΔΕΘ και την...

Γουίλμπουρ Ρος (Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ): “Θέλουμε να στηρίξουμε τη ΔΕΘ και την ελληνική οικονομία”

558
SHARE

Μήνυμα στήριξη των ΗΠΑ προς τη ΔΕΘ, την Ελλάδα και την οικονομία της κόμισε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στο πρωθυπουργικό γραφείο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τη ΔΕΘ και την ελληνική οικονομία. Νιώθω μεγάλη χαρά που η κατάσταση γυρίζει και η οικονομία βελτιώνεται» σημείωσε σχετικά σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση, κάνοντας επίσης λόγο για ένα σημαντικό μομέντουμ για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, όπου είναι η τιμώμενη χώρα, και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως, πέρα από τους στενούς δεσμούς, οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιριών στον τομέα των επενδύσεων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που κράτησε μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, βρέθηκαν οι τομείς του τουρισμού, του Real Estate, των υποδομών και της ενέργειας, το Νεώριο της Σύρου, η πλωτή δεξαμενή για υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη, τα λιμάνια και το Ελληνικό.Το στοίχημα για τα επόμενα χρόνια, όπως τονίστηκε επίσης, είναι η στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (startups).

Επίσης, συζήτησαν για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τον ενεργειακό χάρτη της Ν.Α. Μεσογείου.

LEAVE A REPLY