Γρεβενά «Μπλόκα» σε 248 κιλά κάνναβης στο Δοτσικό και σύλληψη ενός δραπέτη...

Γρεβενά «Μπλόκα» σε 248 κιλά κάνναβης στο Δοτσικό και σύλληψη ενός δραπέτη φυλακών

739
SHARE

Η αυτόφωρη σύλληψη πέντε εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/4) στο Δοτσικό Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γρεβενών, απέτρεψε την διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας περισσοτέρων από 248 κιλά κάνναβης. .

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 27, 29, 32 και 27 ετών και έναν 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, απόδρασης κρατουμένου, πλαστογραφίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Δοτσικό Γρεβενών, ο 27χρονος μαζί με τον 29χρονο, γιατί μετέφεραν με ΙΧΕ αυτοκίνητο, 80 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 248 κιλών και 400 γραμμαρίων.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας καθώς και ο 32χρονος ημεδαπός, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο ΙΧΕ αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ακόμη ότι το αυτοκίνητο όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που δεν αντιστοιχούσαν σε αυτό. Επίσης, ο 27χρονος συλληφθείς (οδηγός του πρώτου οχήματος) αναζητούνταν ως δραπέτης από την 15-02-2013, καθώς είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου εξέτιε ποινή για ναρκωτικά, ενώ κατείχε πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς. Επίσης οι τρεις εκ των συλληφθέντων στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

LEAVE A REPLY