Γρ.Τάσιος: Να απαλλαγεί το ελληνικό ξενοδοχείο από τα «βαρίδια» της υπερφορολόγησης και...

Γρ.Τάσιος: Να απαλλαγεί το ελληνικό ξενοδοχείο από τα «βαρίδια» της υπερφορολόγησης και τoυ αθέμιτου ανταγωνισμού

411
SHARE

Την ανάγκη να υπάρξει ένα συγκροτημένο σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό, με το ξενοδοχείο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

«Ο τουρισμός, μέσα στην κρίση, έδειξε πως μπορεί. Άντεξε στις πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα και έδειξε τη δυναμική του συνεισφέροντας τα μέγιστα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι τώρα η σωστή στιγμή για ένα συγκροτημένο σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό του 21ου αιώνα. Με το ελληνικό ξενοδοχείο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο εξωστρέφειας, ποιότητας και βιώσιμης αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Τάσιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ, «για να μπορέσει ωστόσο το ελληνικό ξενοδοχείο να δώσει όλα αυτά που πραγματικά μπορεί, θα πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα από τα δύο μεγάλα “βαρίδια” που έχουμε σήμερα στα πόδια μας: Την υπερφορολόγηση και τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις».

Σε αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε ο κ. Τάσιος, «η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει με υπεύθυνο διάλογο και τεκμηριωμένα επιχειρήματα να προασπίζεται το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ξενοδοχείου ως καταλύτη για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».

LEAVE A REPLY