ΓΣΕΒΕΕ: 2 στις 5 επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν

ΓΣΕΒΕΕ: 2 στις 5 επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν

385
SHARE
GSEBEE: 2 stis 5 epixeiriseis kindinevoun na kleisoun

Η εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκονται οι εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά από 9 χρόνια βαθιάς ύφεσης. Οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης επιτείνουν την κατάσταση αυτή, με αποτέλεσμα 2 στις 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κινδυνεύουν να κλείσουν.

Οι πωλήσεις βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση (-17,8%), με αποτέλεσμα πολλές μικρομεσαίες να καθυστερούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (10% αύξηση οφειλετών στις ΔΟΥ & προμηθευτές). Η έλλειψη ρευστότητας και κεφαλαίων οδηγεί σε ασφυξία (70,1%). Η επιβολή νέων δυσβάστακτων φόρων, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αν δεν αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία στην αγορά πολλές ακόμη επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία», δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας έρευνας για το οικονομικό κλίμα των μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος κ. Γ. Καβαθάς.

LEAVE A REPLY