ΓΣΕΕ: Συνάντηση με τον τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γ. Βρούτση

ΓΣΕΕ: Συνάντηση με τον τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γ. Βρούτση

417
SHARE

Ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το προεδρείο της ΓΣΕΕ με τον Τομέα Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής του οποίου ήταν ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργασιακή και ασφαλιστική επικαιρότητα, με αιχμή του δόρατος την προσαρμογή του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση σε εφαρμογή των ισχυουσών μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, το ασφαλιστικό, τις επιπτώσεις των δημοσιονομικών πολιτικών λιτότητας στους εργαζόμενους και τέλος ζητήματα δημοκρατίας και σεβασμού στη θεσμική εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επεδείχθη από τους εκπροσώπους του Τομέα Εργασίας της Ν.Δ, σχετικά με την κυοφορούμενη πρόταση για τη δημιουργία ενός Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών, στο πλαίσιο του δεύτερου πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας».

LEAVE A REPLY