Γ. Βρούτσης: Κατρούγκαλος και Αχτσιόγλου οδήγησαν σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες

Γ. Βρούτσης: Κατρούγκαλος και Αχτσιόγλου οδήγησαν σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες

209
SHARE
ΚΕΑΟ: Έρχονται κατασχέσεις ακινήτων για οφειλές 10ετίας προς το τέως ΙΚΑ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τα ληξιπρόθεσμα χρέη για οφειλές προς τα Ταμεία. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «μέσα σε μόλις 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “κατόρθωσαν” να τριπλασιάσουν το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία», ενώ ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου – Αχτσιόγλου έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βρούτσης, «τα στοιχεία της τρίτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έτους 2017, αποτελούν ακόμη μια τραγική επιβεβαίωση των ολέθριων επιπτώσεων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί τόσο ο αριθμός των οφειλετών όσο και το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα, 1.180.000 οφειλέτες χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των 30,5 δις ευρώ – σχεδόν τρεις φορές περισσότερα σε σχέση με το 2014. Η Κυβέρνηση αποπειράθηκε να αποκρύψει αυτήν την πραγματικότητα, αλλά η ένταξη χιλιάδων νέων οφειλετών στο ΚΕΑΟ καταδεικνύει την τραγική κατάσταση την οποία προκάλεσε με αποκλειστική της ευθύνη η σημερινή Κυβέρνηση».
Σύμφωνα με με τον κ. Βρούτση, «ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου – Αχτσιόγλου έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες».
«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα αναστρέψει αμέσως αυτήν την κατάσταση, αφαιρώντας βάρη από τους ασφαλισμένους και αλλάζοντας ριζικά το σύστημα, ώστε να γίνει αναλογικότερο και – κυρίως – ανταποδοτικό», καταλήγει ο τομεάρχης της ΝΔ.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας
Είτε λόγω αδυναμίας ανάγνωσης των αντικειμενικών στοιχείων και δεδομένων είτε με συνειδητή πρόθεση παραπληροφόρησης και εξαπάτησης, η ΝΔ συνεχίζει να ψεύδεται, επισημαίνει το υπουργείο εργασίας, σχολιάζοντας τη δήλωση του Γ. Βρούτση μετά τη δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας έκθεσης του ΚΕΑΟ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ «ανακάλυψε» τριπλασιασμό των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποκρύπτοντας ότι η ένταξη παλαιών οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) δεν συνιστά δημιουργία νέων οφειλών.

«Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα και διαψεύδουν πλήρως, ως συνήθως, τη ΝΔ καθώς μέχρι τα τέλη του 2014 είχε δημιουργηθεί το 97,3% των οφειλών», υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας.

LEAVE A REPLY