Γ. Μαγκριώτης: «Καμπανάκι» για την έξαρση των κρουσμάτων του ιού Δυτικού Νείλου

Γ. Μαγκριώτης: «Καμπανάκι» για την έξαρση των κρουσμάτων του ιού Δυτικού Νείλου

554
SHARE

Το πρόβλημα της έξαρσης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο συντονιστής της Κίνησης «Προοδευτικοί Πολίτες για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας», Γιάννης Μαγκριώτης. Παράλληλα κάνει λόγο για αποτυχία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην καταπολέμηση των κουνουπιών καθώς «κάθε βδομάδα, από τις αρχές του καλοκαιριού εκδίδει και μια ανακοίνωση για έναν νέο ψεκασμό κατά των κουνουπιών και αποτέλεσμα δεν υπάρχει».

Μάλιστα ο κ. Μαγκριώτης θέτει τέσσερα ερωτήματα.

1ον. Ελέγχθηκε ποτέ αν το πρόγραμμα καταπολέμησης είναι το αναγκαίο σε έκταση και αν γίνεται εγκαίρως;
2ον. Ελέγχθηκε ποτέ αν οι ιδιώτες εργολάβοι που το αναλαμβάνουν το υλοποιούν σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων;
3ον. Ελέγχθηκε ποτέ αν οι πόροι που διατίθενται είναι επαρκείς;
4ον. Ελέγχθηκε γιατί τα περισσότερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου παρουσιάζονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Αττική;

«Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση που αναγκάστηκε να κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για να απαντήσει στην αγανάκτηση του κόσμου από όλες τις περιφερειακές ενότητες της, απέδωσε το πρόβλημα στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο κ. Μαγκριώτης και πρόσθεσε: «Πέραν του αστείου επιχειρήματος, γεννιούνται και δύο ακόμη ερωτήματα:
• Μόνο στις δύο Περιφέρειες έχουμε τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής;
• Απρόσμενα ήταν τα φαινόμενα αυτά, γιατί δεν έλαβαν πρόσθετα μέτρα;»

Η κλιματική αλλαγή, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Κίνησης, «είναι παρούσα, αλλά δεν βλέπουμε να κάνουν και κάτι, ουσιαστικό και εγκαίρως, για να την αντιμετωπίσουν, έστω και αποσπασματικά, δεν μπορεί όμως να είναι το άλλοθι της ανεπάρκειας των αρμοδίων για την καταπολέμηση των κουνουπιών».

LEAVE A REPLY