Γ. Μασούτης: Πρότεινε μέτρα για άμεση και αυστηρή πάταξη του παρεμπορίου

Γ. Μασούτης: Πρότεινε μέτρα για άμεση και αυστηρή πάταξη του παρεμπορίου

443
SHARE

Την άμεση νομοθέτηση δέσμης μέτρων, για την πάταξη του παρεμπορίου ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μασούτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Δημήτριου Αυλωνίτη.
Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της Περιφέρειας.

Ο κ. Μασούτης, απευθυνόμενος στον κ. Πιτσιόρλα, τόνισε πως το παρεμπόριο αποτελεί μία τεράστια «πληγή» για τις υγιείς και νομοταγείς επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει σοβαρή περίπτωση να φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών προιόντα μη ασφαλή και αμφιβόλου προέλευσης. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ πρότεινε τη λήψη των εξής μέτρων:

– Εντατικούς και συνεχείς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας για τον εντοπισμό φορτίων με παράνομα εμπορεύματα.
– Την επιβολή προστίμων στους εμπόρους και στους πωλητές παράνομων εμπορευμάτων πάσης φύσεως. Τα πρόστιμα μάλιστα να είναι κλιμακωτά και αυξανόμενα, εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση των παραβατών και συλλαμβάνονται υπότροποι.
– Να ολοκληρώνεται, με συνοπτικές διαδικασίες, η κατάσχεση και η καταστροφή προϊόντων, που διακινούνται από το παρεμπόριο και
– Να δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα, αλλά και να λειτουργήσει σχετική τηλεφωνική γραμμή, στην οποία θα μπορούν οι καταναλωτές άμεσα και με απλές διαδικασίες να καταγγέλλουν την πιθανή ύπαρξη σημείων εμπορίας, πώλησης και διακίνησης προϊόντων παρεμπορίου.

LEAVE A REPLY