Γ.Μπουτάρης: Δεν θα απολογηθώ για την πρόσκληση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων –...

Γ.Μπουτάρης: Δεν θα απολογηθώ για την πρόσκληση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων – Αντιπαράθεση με τον Στ.Καλαφάτη

596
SHARE

Αμετακίνητος στις θέσεις του για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε νωρίτερα απόψε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας στο δριμύ “κατηγορώ” που του απηύθυνε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο, Σταύρος Καλαφάτης και τόνισε πως δεν θα απολογηθεί για την πρόσκληση που απηύθυνε στον Σκοπιανό πρωθυπουργό να περάσει την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι πετάει ονόματα δημοσίως στο τραπέζι, χωρίς να έχει έγκριση από το όργανο, που πηγάζει η εξουσία του, δηλαδή από το δημοτικό συμβούλιο. “Μας λέτε ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική. Δεν έχετε ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε και την πληροφόρηση για να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Δεν έχετε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Είστε ακατάλληλος γι’ αυτό. Σας καλώ σε κρίσιμα θέματα να φέρεστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θίγεται ο Θεσσαλονικιός και να μην νιώθουν ότι πληγώνονται όλοι οι Έλληνες”, πρόσθεσε ο κ.Καλαφάτης.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε πως “ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Ακολουθούμε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ο Δήμος έχει μια δραστηριότητα που λέγεται “διπλωματία των πόλεων”, και στόχος είναι να προσεγγίσουν οι λαοί την πόλη. Και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να απολογούμαι για την πρόσκληση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων να έρθει να περάσει την Πρωτοχρονιά στην πόλη, όπως χιλιάδες άλλοι τουρίστες”.

LEAVE A REPLY