Γ.Μπουτάρης: Σαφώς διαφωνώ με το συλλαλητήριο

Γ.Μπουτάρης: Σαφώς διαφωνώ με το συλλαλητήριο

2693
SHARE

Αντίθετος με τη διεξαγωγή Συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στις δηλώσεις του μετά τον αγιασμό των υδάτων στον Θερμαϊκό κόλπο, παίρνοντας αποστάσεις και από τη δήλωση που είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος ότι “Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα, αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Και συγχρόνως, Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία”.

“Άκουσα τι είπε ο Άνθιμος για τη Μακεδονία… Βέβαια, ούτε εγώ ούτε ο Μητροπολίτης εκφράζουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Εγώ ξέρω ένα πράγμα: ότι με τους γειτόνους μας πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις”, δήλωσε σχετικά ο κ. Μπουτάρης όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Μητροπολίτη και τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου και πρόσθεσε: “Σαφώς διαφωνώ με το συλλαλητήριο και έχω πει και ορισμένες κακές λέξεις για το συλλαλητήριο, διότι αυτά δεν εκφράζουν την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί ο καθένας να σηκώνεται και να φωνάζει στους δρόμους. Δεν ξέρω τι θα προκύψει, πάντως σε μία τέτοια φάση όπου υπάρχει μια διαδικασία δεν μπορούμε να έχουμε ακραίες αντιλήψεις σε συλλαλητήρια. Στα Σκόπια δεν κάνουν συλλαλητήρια, εμείς λίγο μυαλό δεν έχουμε;”.

Ο κ.Άνθιμος από την πλευρά του είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα: “Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα, αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Και συγχρόνως, Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία. Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία και Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα κι αν ανοίξουμε τους χάρτες για να δούμε τους πολέμους, από προ Χριστού θα δούμε τους Έλληνες που μιλάνε ελληνικά και που αγωνίζονται στους αγώνες της αρχαίας Ολυμπίας, όπου μόνον Έλληνες ελάμβαναν μέρος εκεί. Και από εκεί και πέρα μέσα σε όλα τα γεγονότα υπάρχει και το γιγαντιαίο έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.

Τον Τίμιο Σταυρό στον αγιασμό των υδάτων στον Θερμαίκό κόλπο έπιασε ο 28χρονος Παρασκευάς Γαρέλλας, αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα αλλά η καταγωγή του είναι από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δήλωσε: “Είναι ευλογία Θεού. Μαζί με όλα τα παιδιά που βουτήξαμε τον έπιασα, δεν τον έπιασα μόνον εγώ. Όλοι βουτήξαμε, όλοι κρυώσαμε!”

 

 

LEAVE A REPLY