Friday , 29 March 2024

Γ.Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τα καύσιμα

Το ενδεχόμενο για νέα μέτρα για τα καύσιμα, με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας, άφησε ανοιχτό σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ.Οικονόμου τόνισε ότι τα καύσιμα, έχουν μπει «στο μικροσκόπιο» της κυβέρνησης, όπως έγινε και με την ενέργεια που παρατηρήθηκαν πολλές στρεβλώσεις, μέτρα για να μην υπάρχουν οι απότομες διακυμάνσεις. «Γίνονται έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς, και θα αξιοποιηθεί οτιδήποτε δημοσιονομικός πόρος υπάρχει» πρόσθεσε σχετικά.

Για τις τιμές των προϊόντων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι “οι έλεγχοι είναι συνεχείς, και οι παραβάσεις τιμωρούνται με αυστηρότατες κυρώσεις. Οι κυρώσεις με νομοθετική μας παρέμβαση από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιούνται, ώστε ο καταναλωτής να ξέρει ποια επιχείρηση βάζει πλάτη, στηρίζει, απορροφά μέρος του κόστους, και ποιοι λίγοι προσπαθούν πονηρά να αισχροκερδίσουν και πάνω στο κύμα των αυξήσεων να προσθέσουν επιπλέον δυσκολίες” και αναγνώρισε ότι η πίεση στους πιο αδύναμους συνεχίζεται, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε νέα δυνατότητα, “χωρίς όμως να τινάξουμε στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *