Γ.Ορφανός:«Είναι δυνατό να απευθυνόμαστε στα κόμματα για θέματα του δήμου»;

Γ.Ορφανός:«Είναι δυνατό να απευθυνόμαστε στα κόμματα για θέματα του δήμου»;

751
SHARE
All-focus

 
Την πάγια θέση του ότι οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι δυνατό να απευθύνονται στα κόμματα για θέματα του δήμου, εξέφρασε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Πεκλάρη και Κατερίνα Ρενιέρη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.
 
Ο κ.Ορφανός τόνισε ότι για το συμφέρον της Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλα τα προβλήματα, με όποιον βρεθεί απέναντι στην προσπάθεια επίλυσής τους και υπογράμμισε ότι στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η συνεργασία είναι προαπαιτούμενο, ώστε να βρεθούν λύσεις προς όφελος των πολιτών.
 
«Η παρουσία μου έχει να κάνει με την ένωση. Επιζητούμε συνεργασίες, με όποιον θέλει εκτός από τα άκρα. Έτσι πορεύθηκα πάντοτε. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος, όπου τα κομματικά όρια αποτελούν δεσμά. Είναι δυνατό να απευθύνεσαι στα κόμματα για θέματα του δήμου; Είναι απαράδεκτο να ξεπουλάς τις θέσεις και τις διαθέσεις των πολιτών για ισορροπίες», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.
 

Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού

 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο μοντέλο διοίκησης που σκέφτεται να ακολουθήσει, σε περίπτωση που τον τιμήσουν με την ψήφο τους οι συμπολίτες του.
 
Ειδικότερα, σημείωσε ότι απαραίτητη είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και κυρίως για αυτά που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τους πολίτες, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η ασφάλεια.
 
«Όταν ανέλαβα το υπουργείο Αθλητισμού, υπήρχαν 600 υπάλληλοι, που παρήγαγαν ένα έργο Α. Με τους ίδιους υπαλλήλους παράξαμε έργο 5 Α. Το θέμα ήταν να δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις. Απαραίτητη είναι και η διεκδίκηση κονδυλίων από διάφορα προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ», υποστήριξε ο Γιώργος Ορφανός.
 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» ανέφερε ότι η πόλη έχει έναν τεράστιο πλούτο, όπως τη διεθνή της έκθεση, τα πανεπιστήμια, το λιμάνι και την τεχνολογική κοινότητα, τον οποίο θα στηρίξει, ώστε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στη Θεσσαλονίκη, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επιστρέψουν δυνάμεις που έφυγαν στο εξωτερικό.
 

Μετρό – πλατεία Ελευθερίας

 
Αναφερόμενος στο έργο του μετρό, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι αυτό που έχει τεράστια σημασία, είναι να γίνουν δύο βασικές ενέργειες από το δήμο, ώστε η πόλη να είναι έτοιμη, όταν ολοκληρωθεί. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι απαραίτητη είναι η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιακών γραμμών και των λειτουργιών του ΟΑΣΘ και η δημιουργία χώρων στάθμευσης σε περιφερειακές στάσεις του μετρό.
 

Για την απομάκρυνση του πάρκινγκ από την πλατεία Ελευθερίας υποστήριξε ότι δεν πρέπει να απομακρυνθεί, αν προηγουμένως δεν έχει βρεθεί λύση για τα οχήματα και τόνισε ότι η πλατεία μπορεί να αποτελέσει ένας χώρος τιμής, για όσους διώχθηκαν και υπέστησαν γενοκτονίες, όπως οι Πόντιοι, οι Θρακιώτες, οι Μικρασιάτες, οι Αρμένιοι και οι Εβραίοι.
 
Για τις υποβαθμισμένες γειτονιές σημείωσε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ισότιμοι με αυτούς του κέντρου και τόνισε ότι μελετάται μία γενικότερη παρέμβαση στα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.
 

Τέλος, υπογράμμισε ότι όλη του η ζωή έχει σχέση με τη Θεσσαλονίκη, αφού γεννήθηκε στην πόλη, πήγε σχολείο στα Λεμονάδικα, στη Συγγρού, τελείωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχε το γραφείο του ως πολιτικός μηχανικός στο κέντρο της πόλης.

LEAVE A REPLY