Γ. Ορφανός:«Οι πολίτες με αναγνωρίζουν ως Γιώργο»

Γ. Ορφανός:«Οι πολίτες με αναγνωρίζουν ως Γιώργο»

450
SHARE

Στην ανθρώπινη σχέση που έχει αναπτύξει με τους πολίτες στα πολλά χρόνια που ασχολείται με τα κοινά, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον Arena FM.


«Η πόλη λέει ‘ο Γιώργος’. Έτσι με αναγνωρίζουν. Πιστεύω ότι αυτή η σχέση θα βρει ανταπόκριση στην κάλπη και κυρίως στη διακυβέρνηση του δήμου», τόνισε ο κ. Ορφανός και υπογράμμισε ότι η φιλοσοφία του είναι να δώσει λύσεις στα προβλήματα της πόλης και όχι να κρατήσει ισορροπίες.


«Είμαι εδώ, για να ενώσω. Απαιτούνται συνεργασίες. Δεν έχει σημασία, αν είσαι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. Θέλω να είμαι ένας από αυτούς που θα βοηθήσουν, ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωταγωνίστρια. Στην κατεύθυνση αυτή θα βρίσκονται όλοι όσοι καταλαβαίνουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για στείρα αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον».

«Η Θεσσαλονίκη έχει πλεονεκτήματα»

Ο Γιώργος Ορφανός υποστήριξε ακόμα ότι η Θεσσαλονίκη έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα, ωστόσο, ο ρόλος που έχει σήμερα, είναι αναντίστοιχος της θέσης της και των δυνατοτήτων που διαθέτει.


«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τα πανεπιστήμια, τη ζώνη καινοτομίας. Μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο τεχνολογίας, να γίνει διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου για μία ευρύτερη περιοχή 80 εκατομμυρίων ανθρώπων. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με τη στήριξη του δήμου», υπογράμμισε και σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και αντί «να κοιτάμε προς το νότο, προς την Αθήνα, ενώ πρέπει να κοιτάζουμε προς το βορρά».

Οι προτεραιότητες


Όσον αφορά τις προτεραιότητες που θα θέσει από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Ορφανός επισήμανε πως είναι η λειτουργία του δήμου.

«Ο δήμος διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο μπορεί να κάνει ‘επίθεση’ στα προβλήματα της πόλης για 1-2 μήνες και στη συνέχεια να μπει τάξη, για παράδειγμα, στο θέμα της καθαριότητας», δήλωσε.


Για το κυκλοφοριακό και ειδικότερα για το μετρό και την πλατεία Ελευθερίας, ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι ο δήμος πρέπει να είναι πάντοτε προετοιμασμένος να δίνει λύσεις για χώρους στάθμευσης.

«Πρέπει να γίνουν πάρκινγκ γύρω από τις στάσεις του μετρό, στο κέντρο της πόλης να δημιουργηθούν σταθμοί αυτοκινήτων με χαμηλό ενοίκιο και να γίνει αναδιάρθρωση λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ. Έτσι θα αναπνεύσει το κέντρο και θα ανέβει η ποιότητα ζωής των πολιτών», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Τέλος, ο Γιώργος Ορφανός διέψευσε κατηγορηματικά το όποιο σενάριο τον θέλει να διεκδικεί βουλευτική έδρα στις προσεχείς εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαι οπορτουνιστής και δε λειτουργώ ευκαιριακά. Είμαι χορτάτος από την κεντρική πολιτική σκηνή μετά από έξι θητείες ως βουλευτής και δύο θητείες ως υπουργός. Επιθυμία μου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό».

LEAVE A REPLY