Γ.Ορφανός:«Στόχος μας είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη το επίκεντρο της Παιδείας στην...

Γ.Ορφανός:«Στόχος μας είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη το επίκεντρο της Παιδείας στην ευρύτερη περιοχή»

410
SHARE

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός,κατά τη συνάντηση του με τον πρύτανη,Περικλή Μήτκα.

Ο πρύτανης του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση των σπουδαστών που έφτασαν το 2018 στους 70.000, την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση αλλά και την αδυναμία συντήρησης των υποδομών και ανανέωσης εξοπλισμού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Ορφανό βρέθηκε το πρόβλημα των ναρκωτικών στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ,με τον κ. Μήτκα να σημειώνει ότι δεν υπάρχει ανάλογη συμπαράσταση από τις αρχές και την Πολιτεία για την καταπολέμηση του.

«Η δημιουργία περιβάλλοντος για την προσέλκυση σπουδαστών και δημιουργικών μυαλών από ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί βασική μας πρόταση για να καταστεί η Θεσσαλονίκη διεθνές κέντρο καινοτομίας στην πορεία της προς το μέλλον», δήλωσε ο κ.Ορφανός και δεσμεύτηκε για τη στήριξη του ΑΠΘ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη και την παράκληση του κ. Μήτκα, ο δήμος να έρθει πιο κοντά στο πανεπιστήμιο.

«Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον και η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαι διπλο – πτυχιούχος του ΑΠΘ και τα παιδιά μου έχουν σπουδάσει στο Αριστοτέλειο. Πιστεύω πολύ στο ρόλο του πανεπιστημίου και θα βοηθήσουμε για να ελαφρύνουμε το βάρος του υποχρηματοδοτούμενου ΑΠΘ. Ενός πανεπιστημίου που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας μέσω της καινοτομίας. Το ΑΠΘ παράγει γνώση που πρέπει να μεταδοθεί. Πρέπει να υπάρχει άμεση συνεργασία με το δήμο και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Στόχος μας να γίνει η Θεσσαλονίκη το επίκεντρο της Παιδείας στην ευρύτερη περιοχή»,τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης,Γ. Ορφανός.

LEAVE A REPLY