Γ.Ορφανός: “Η υποψηφιότητα μου στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει ενωτικό χαρακτήρα”

Γ.Ορφανός: “Η υποψηφιότητα μου στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει ενωτικό χαρακτήρα”

837
SHARE

Την πρόθεση του να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου του 2019, ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Γιώργος Ορφανός.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, ο κ.Ορφανός τόνισε πως πρόθεση του είναι να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε “πόλη ασφαλή, οικονομικά ευημερούσα, με δυναμική στρεφόμενη προς βορρά, κέντρο παιδείας,καινοτομίας, πολιτισμού και αθλητισμού”.

Όπως σημείωσε, βασικό ρόλο στην απόφαση του για να διεκδικήσει το δεύτερο δήμο της χώρας, έπαιξε “ το μεγάλο κενό που υπάρχει στην πόλη απο πλευράς ηγεσίας, η συνεχής αμφισβήτηση του ρόλου της Θεσσαλονίκης και η έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης”.

Παρουσιάζοντας το όραμα του για τη Θεσσαλονίκη, ο κ.Ορφανός επισήμανε πως προτεραιότητα του είναι να μετατραπεί η πόλη “σε πόλη πρότυπο όσον αφορά την καθαριότητα και τη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων της”.

“Με πολύτιμα εργαλεία, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τα πανεπιστήμια, τη Helexpo, τα επιμελητήρια και τους υπόλοιπους θεσμούς της πόλης και κυρίως και πάνω απ’όλα το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, θα κερδίσουμε τη μάχη για την ανάκαμψη και την αναδημιουργία”, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια “να ξανακάνουμε αυτή την πόλη πρωταγωνίστρια και τους πολίτες της περήφανους, μακριά από ξεπερασμένους διαχωρισμούς”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του, ο κ.Ορφανός τόνισε πως στόχος του είναι “να ενώσει οριζόντια το πολιτικό σύστημα”, συγκροτώντας ένα ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από στελέχη που ανήκουν στο δημοκρατικό χώρο, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις.

LEAVE A REPLY