Γ. Ορφανός στην TV100: «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος συζητήσεων»

Γ. Ορφανός στην TV100: «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος συζητήσεων»

464
SHARE

Την πεποίθηση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί πεδίο συζητήσεων, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100).                                 

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος συζητήσεων. Είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η μετέπειτα λειτουργία του δήμου», υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», αν και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον «Κλεισθένη Ι».

Επιπλέον, ο κ. Ορφανός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφασή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα να μην αλλάξει τις πινακίδες που αναφέρονται στα Σκόπια, μετά την συμφωνία των Πρεσπών.

«Το θέμα που βάλατε, το Μακεδονικό, δεν μπορεί να είναι έξω από τον διάλογό μας. Παρά το γεγονός ότι θα έλεγε κάποιος αύριο: είναι δικό σου καθήκον κ Ορφανέ από όποιον ρόλο κι αν έχεις να ασχολείσαι με το Μακεδονικό; Αυτό ξεπερνά όλα μας τα καθήκοντα. Αφορά την πατρίδα μας, αφορά το έθνος μας, αφορά τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μεγαλώσει, αφορά τον πολιτισμό μας. Δεν είναι κάτι που είναι έξω από το καθήκον μας. Είναι το καθήκον μας και επιβεβαιώνω όλους αυτούς οι οποίοι μιλούν για μια κατάπτυστη συμφωνία, απαράδεκτη για μένα που δεν οδηγεί σε λύσεις και αφήνει υπόλοιπα για τις επόμενες γενιές», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχοw Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY