Γ. Χουλιαράκης: Ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων

Γ. Χουλιαράκης: Ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων

393
SHARE
Γ. Χουλιαράκης: Ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων

Το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης (και όχι ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως αρχικά αναμενόταν) δηλώνοντας πως «είναι προφανές πως αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων». Ο προϋπολογισμός του 2018 είναι εντός στόχων, ο προϋπολογισμός του 2017 έχει μία αρκετά σημαντική υπέρβαση στα έσοδα που θα αξιοποιήσουμε, ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης.

«Ελπίζουμε μέχρι να γίνει σχέδιο προϋπολογισμού και μέχρι να περάσει ο επόμενος καιρός για να το εγκρίνουμε, τον Δεκέμβριο, να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές προβλέψεις και καλύτερες δυνατές πρόνοιες» τόνισε ο κ. Βούτσης παραλαμβάνοντας από τον κ. Χουλιαράκη το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που, μεταξύ άλλων, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,4% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Επίσης, προβλέπεται μείωση της ανεργίας στο 19% το 2018, αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,4%, μείωση της δημόσιας κατανάλωσης κατά 0,2%, αύξηση του συνόλου των ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων κατά 12,6% και αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά 4,7%. Και βέβαια προβλέπεται νέα «καταιγίδα» φόρων που θα επηρεάσουν έμμεσα ή άμεσα την τσέπη όλων των πολιτών ανεξάρτητα τα από το εισόδημά τους.

LEAVE A REPLY