Δέκα πολιτικά πρόσωπα παραπέμπονται στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis

Δέκα πολιτικά πρόσωπα παραπέμπονται στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis

882
SHARE

Το “πράσινο φως” για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis άναψε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε συνολικά 21 ώρες.

Η προανακριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από 21 μέλη (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από την ΝΔ και ένας από κάθε ένα από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης).

Η επιτροπή θα έχει χρονική διάρκεια ενός μηνός, πρόταση με την οποία ωστόσο οι εκπρόσωποι των κομμάτων διαφώνησαν καθώς ζήτησαν περισσότερο χρόνο, τουλάχιστον τρεις μήνες.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 218 βουλευτές καθώς απείχαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ψήφισαν παρών.

Ειδικότερα, υπέρ της πρότασης για παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά της πρότασης 3 βουλευτές ενώ βρέθηκαν και 27 άκυρα ψηφοδέλτια.

Για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 170 βουλευτές, κατά 8 βουλευτές ενώ βρέθηκαν και 28 άκυρα ψηφοδέλτια.

Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ψήφισαν 182 βουλευτές, κατά δύο βουλευτές ενώ υπήρξαν και 28 άκυρα ψηφοδέλτια.

Όσον αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 185 βουλευτές ενώ βρέθηκαν και 26 άκυρα ψηφοδέλτια.

Υπέρ της πρότασης για την παραπομπή του πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ψήφισαν 188 βουλευτές ενώ βρέθηκαν και 26 άκυρα ψηφοδέλτια.

Όσον αφορά τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και ‘Αδωνι Γεωργιάδη, υπέρ της παραπομπής στην προανακριτική επιτροπή ψήφισαν 186, 180 και 186 βουλευτές, αντίστοιχα.

Τέλος,159 βουλευτές τάχτηκαν υπέρ της πρότασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά και 180 βουλευτές  για τον πρώην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.

LEAVE A REPLY