Saturday , 20 April 2024

Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου: “Υπάρχουν υπόγειες αίθουσες σε σχολεία. Δεν είπαμε μόνο τα καλά στην Υπουργό Παιδείας”

Τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στην προσπάθεια εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, έθεσε στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.


Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αναφέρθηκε στον τιτάνιο αγώνα που δίνει η δημοτική αρχή προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας, σε μια επίπονη προσπάθεια να εξευρεθούν χώροι που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά, σε έναν δήμο που εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζει δραματικές ελλείψεις σχολικών κτιρίων και αιθουσών.

Ο κ. Μανδαλιανός μιλώντας στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ FM100 τόνισε ότι “δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στη σχολική στέγη του δήμου μας. Υπάρχουν προβλήματα με υπόγειες αίθουσες σε πολλά σχολικά κτήρια που υφίστανται από παλιά και ξαφνικά ένας κορωνοϊός, μια πανδημία ήρθε για να μας υπενθυμίσει αυτές τις ελλείψεις. Αυτές οι αίθουσες υγειονομικά δεν μπορούν να σταθούν” επεσήμανε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου.

Επιπλέον, ο κ. Μανδαλιανός αναφέρθηκε και στα στα προβλήματα στην εφαρμογή του θεσμού της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ζήτησε τη συνδρομή του αρμόδιου Υπουργείου για να βρεθεί άμεση λύση.

Όπως είπε ο κ. Μανδαλιανός, λόγω των δραματικών ελλείψεων σε σχολικές αίθουσες, ο Δήμος εξάντλησε κάθε προσπάθεια για την ένταξη των περίπου 1.002 νηπίων και προνηπίων στις τάξεις της προσχολικής εκπαίδευσης. “Ο Δήμος ελλείψει αιθουσών είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε προσωρινές λύσεις στέγασης μαθητών, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα έως ότου τοποθετηθούν οι νέες υποδομές στους ενδεδειγμένους χώρους. Ειδικότερα, η μεταφορά των μαθητών στην περιοχή της Διαλογής, η οποία συνιστά στην παρούσα φάση τη μόνη εναλλακτική λύση για το διάστημα των 3 επόμενων μηνών, πέραν των αντιδράσεων των γονέων, συναντά την πρόσθετη δυσκολία της μεταφοράς των παιδιών. Εμείς θέλουμε να αναλάβουμε αυτό το κόστος αλλά η ισχύουσα νομοθεσία είναι απαγορευτική. Είναι λοιπόν ανάγκη να συνδράμει άμεσα η Πολιτεία στην επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *