Δήμος Νεάπολης Συκεών: Πρώτο κουδούνι με αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον σε περισσότερα από...

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Πρώτο κουδούνι με αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον σε περισσότερα από 25 σχολεία

289
SHARE
Dimos Nepolis Sykeon: Anavathmismeno sxoliko perivallon gia mathites 25 sxoleion

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ουσιαστικών τεχνικών παρεμβάσεων υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στον τομέα της σχολικής στέγης μέσα στο καλοκαίρι, το οποίο μαζί με τις οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες συντήρησης σε περισσότερα από 25 σχολεία, ολοκληρώνει την εικόνα ενός γενικού σχεδίου αναβάθμισης των σχολικών μονάδων.

Οι μαθητές των 3ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Νεάπολης θα αντικρίσουν με την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες το Σεπτέμβριο ένα ολοκαίνουργιο σχολικό περιβάλλον. Ήδη οι εργασίες ξεκίνησαν και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους ρυθμούς να επιταχύνονται καθημερινά, και με τα διαφορετικά συνεργεία να δουλεύουν παράλληλα εντός και εκτός σχολικών αιθουσών.

Κατά την πρώτη φάση των εργασιών το βάρος επιρρίπτεται στον αύλειο χώρο όπου ξηλώνεται η υπάρχουσα ασφαλτώδης επιφάνεια για να προετοιμαστεί το έδαφος για μια σχολική αυλή-βοτανικό κήπο.

► Συγκεκριμένα, η αναδιαμόρφωση των 3ου-5ου Δ.Σ. Νεάπολης περιλαμβάνει ανασχεδιασμό του αύλειου χώρου με δημιουργία βοτανικού κήπου, ανασχεδιασμό της κεντρικής εισόδου και δημιουργία κτιστού καθιστικού, αθλητική δαπεδόστρωση με υποχώρους για την ανάπτυξη αθλοπαιδιών, επένδυση κερκίδων και προσθήκη πρασίνου. Επίσης, θα γίνουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κτιρίου με προσθήκη τουαλετών, αλλαγή των δαπέδων και των ψευδοροφών, αντικατάσταση κουφωμάτων καθώς και παρεμβάσεις στο κέλυφος του 5ου Δ.Σ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 695.000 ευρώ και καλύπτεται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

► Τα συνεργεία, όμως, εγκαταστάθηκαν και στο 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκων για την πλήρη αναμόρφωση του αύλειου χώρου. Μια ανακατασκευασμένη και αναμορφωμένη αισθητικά και λειτουργικά αυλή θα αποτελέσει την έκπληξη για τους μικρούς συνδημότες μας, παρόμοια μ’ αυτή που γνώρισαν τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκων με την επιστροφή τους στις αίθουσες μετά τις διακοπές του Πάσχα.

► Την ίδια ώρα, τα ειδικά συνεργεία παίρνουν θέση και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, όπου θα πραγματοποιηθεί ανακατασκευή της στέγης και του αύλειου χώρου, με ταυτόχρονη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.

 

LEAVE A REPLY